Vacante

#vremea de craciun #prognoza meteo #vremea #starea vremii

Cum va fi vremea de Craciun. Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, in prima parte a intervalului, vremea va fi mai calduroasa decat normalul perioadei si urmeaza ca in a doua parte a intervalului sa ajunga la valorile normale pentru aceasta perioada. Iata cum va fi vremea pana pe 25 decembrie, inclusiv.

 

BANAT

La inceputul intervalului valorile diurne vor creste de la medii in jurul a 8 grade, spre 10 grade in ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire astfel ca maximele vor scadea pana spre medii de 3...4 grade, in zilele de 16 si 17 decembrie. Dupa ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor creste usor, astfel ca in intervalul 18-20 decembrie se vor situa in jurul a 6 grade, in medie, apoi vor sca`dea treptat pana spre 4 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. In ceea ce priveste regimul nocturn, in prima saptamana vor exista variatii notabile, astfel ca in intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse intre -2 si 5 grade, cele mai mici valori urmand a se inregistra in noptile de 16 si 17 decembrie, iar cea mai mare valoare in noaptea de 14 decembrie. In ultima saptamana de prognoza, vremea se va raci treptat, astfel ca minimele vor cobori spre valori in jurul a -2 grade, in medie, in data de 24 decembrie, pornind de la 1 grad in noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalul 11 - 15 decembrie.

CRISANA

Valorile diurne vor creste de la medii in jurul a 6 grade in prima zi a intervalului, spre 8 grade in zilele de 12 si 13 decembrie. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire astfel ca maximele vor scadea pana spre medii in jurul a 3 grade, in zilele de 16 si 17 decembrie. Dupa ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor creste usor, astfel ca in intervalul 18-20 decembrie se vor situa in jurul a 5 grade, in medie, apoi vor scadea treptat pana spre 2 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. In ceea ce priveste regimul nocturn, in prima saptamana vor exista variatii semnificative, astfel ca in intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse intre -3 si 5 grade, cele mai mici valori urmand a se inregistra in noptile de 16 si 17 decembrie, iar cea mai mare valoare in noaptea de 14 decembrie. In ultima saptamana de prognoza, vremea se va raci treptat, astfel ca minimele vor cobori spre valori in jurul a -3 grade, in medie in data de 24 decembrie, pornind de la 0 grade in noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitatii va fi mare in perioada 11 -15 decembrie si in 18 decembrie.

TRANSILVANIA

La inceputul intervalului valorile diurne vor creste de la medii in jurul a 4 grade, spre 7 grade in ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire astfel ca maximele vor scadea pana spre medii de 1...2 grade, in zilele de 16 si 17 decembrie. Dupa ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor creste usor, astfel ca in intervalul 18-20 decembrie se vor situa in jurul a 4 grade, in medie, apoi vor scadea treptat pana spre 1 grad pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. In ceea ce priveste regimul nocturn, minimele vor creste treptat, de la medii in jurul a -2 grade, in prima noapte a intervalului, spre 3...4 grade in noaptea de 14 decembrie, apoi vor cobori pana la -5 grade, in noaptea de 17 decembrie. Ulterior noptii de 17 decembrie, variatiile nu vor fi semnificative, astfel ca intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse intre -4 si -2 grade, cele mai mici valori urmand a se inregistra la sfarsitul perioadei de prognoza. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalul 12 -16 decembrie, apoi in zilele de 18 si 19 decembrie.

MARAMURES

La inceputul intervalului valorile diurne vor creste de la medii in jurul a 4 grade, spre 6 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 12 -14 decembrie. Ulterior, zilei de 14 decembrie vremea va intra intr-un proces de racire astfel ca maximele vor scadea pana spre medii de 2 grade, in zilele de 16 si 17 decembrie. Dupa ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor creste usor, astfel ca in intervalul 18-20 decembrie se vor situa in jurul a 4 grade, in medie, apoi vor scadea pana spre 2 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. In ceea ce priveste regimul nocturn, minimele vor creste treptat, de la medii in jurul a 0 grade, in prima noapte a intervalului spre 3...4 grade in noaptea de 14 decembrie, apoi vor cobori pana spre -4...-3 grade, in noptile de 16 si 17 decembrie. Ulterior noptii de 17 decembrie, variatiile nu vor fi semnificative, astfel ca intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse intre -4 si -1 grad, cele mai mici valori urmand a se inregistra la sfarsitul perioadei de prognoza. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalul 12 -15 decembrie, apoi in 18 -24 decembrie.

MOLDOVA

Prima saptamana de prognoza va fi caracterizata de alternante semnificative de la o zi la alta a mediilor temperaturilor maxime, acestea urmand a se incadra intre 2 si 7 grade, cele mai mari valori urmand a se inregistra in zilele de 12, 14 si 18 decembrie. In a doua saptamana tendinta valorilor maxime este de scadere treptata, astfel ca acestea vor cobori de la medii in jurul a 6 grade in zilele de 19 si 20 decembrie pana spre 2 grade in ultima zi a intervalului de prognoza. In ceea ce priveste regimul nocturn, minimele vor creste treptat, de la medii de -4...-3 grade, la inceputul intervalului, spre 1...2 grade in noptile de 14 si 15 decembrie, apoi vor cobori pana spre -3...-2 grade, in noptile de 16 si 17 decembrie. Ulterior noptii de 17 decembrie, variatiile nu vor fi semnificative, astfel ca intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse intre -3 si 0 grade, cele mai mici valori urmand a se inregistra la sfarsitul perioadei de prognoza. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in zilele de 14 si 15 decembrie, apoi in 18 decembrie.

DOBROGEA

Valorile termice diurne vor creste de la medii in jurul a 6 grade in prima zi a intervalului de prognoza pana spre 12 grade in data de 14 decembrie, apoi vremea se va raci semnificativ, maximele urmand a cobori spre 4...5 grade in 16 si 17 decembrie. Ulterior datei de 17 decembrie temperaturile maxime vor creste pana spre 8 grade in ziua de 20 decembrie, apoi treptat vor cobori spre medii in jurul a 5 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. In ceea ce priveste regimul nocturn, minimele vor creste de la medii de 0...2 grade, in primele nopti ale intervalului, spre 7 grade in noaptea de 14 decembrie, apoi vor cobori pana spre -2 grade, in noaptea de 17 decembrie. Ulterior noptii de 17 decembrie, variatiile vor fi in general nesemnificative, astfel ca intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse intre 0 si 2 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in ziua de 15 decembrie.

MUNTENIA

Valorile termice diurne vor creste de la medii in jurul a 6 grade in prima zi a intervalului de prognoza pana spre valori in jurul a 10 grade in perioada 12 -14 decembrie, apoi vremea se va raci semnificativ, maximele urmand a cobori spre 4...5 grade in zilele de 16 si 17 decembrie. Ulterior datei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor creste pana spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru perioada 18 -20 decembrie, apoi treptat vor cobori spre medii in jurul a 4 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. In ceea ce priveste regimul nocturn, minimele vor creste de la medii de -3...-2 grade, in noaptea de 11 decembrie, spre 3...4 grade in noptile de 14 si 15 decembrie, apoi vor cobori pana spre -4 grade, in noaptea de 17 decembrie. Dupa noaptea de 17 decembrie, variatiile vor fi in general nesemnificative, astfel ca intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalul 14 -16 decembrie.

OLTENIA

Valorile termice diurne vor creste de la medii in jurul a 6 grade in prima zi a intervalului pana spre valori in jurul a 11 grade in ziua de 12 decembrie, apoi vor fi alternante notabile de la o zi la alta, urmand ca in perioada 13 -17 decembrie maximele sa fie cuprinse intre 4 si 8 grade, cele mai mici valori urmand a se inregistra in zilele de 16 si 17 decembrie. Ulterior zilei de 17 decembrie, temperaturile maxime vor creste pana spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru zilele de 18 si 19 decembrie, apoi vor cobori treptat spre medii in jurul a 5 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. In ceea ce priveste regimul nocturn, minimele vor creste de la medii de -2...-1 grad, in noaptea de 11 decembrie, spre 2...3 grade in noptile de 14 si 15 decembrie, apoi vor cobori pana spre -3 grade, in noaptea de 17 decembrie. Dupa noaptea de 17 decembrie, variatiile vor fi in general nesemnificative, astfel ca intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalul 14 -16 decembrie.

LA MUNTE

In prima saptamana de prognoza, mediile maximelor vor fi cuprinse intre -4 si 2 grade, cele mai coborate valori urmand a se inregistra in zilele de 15 si 16 decembrie. In a doua saptamana de prognoza, variatiile de la o zi la alta vor fi in general nesemnificative, maximele urmand a se incadra intre -2 si 1 grad. In ceea ce priveste regimul nocturn, minimele vor creste de la medii in jurul a -6 grade, in noaptea de 11 decembrie, spre -1 grad in noaptea de 14 decembrie, apoi vor cobori pana spre -9...-8 grade, in noptile de 16 si 17 decembrie. Ulterior noptii de 17 decembrie, variatiile vor fi in general nesemnificative, astfel ca intervalul 18 – 24 decembrie mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse intre -8 si -6 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare in intervalul 12 -19 decembrie, apoi va fi in crestere spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea