Vacante

#atractie unica in europa # atractie turistica #romania

Atractia turistica din Romania, care este unica in Europa. Este de o frumusete uimitoare

Stiai ca exista in Romania o atractie turistica unica in Europa? Turistii care ajung acolo ramana fara cuvinte. Este vorba despre o constructie in Masivul Valcan, la o altitudine mare.

 

Acest loc pitoresc si rar se afla in statiunea montana Straja, din Valea Oltului. Este vorba despre un tunel cu o lungime de 54 de metri care duce la lacasul de cult ce poarta hramul Sfintilor Apostoli Constantin si Elena. Credinciosii pot ajunge la biserica si pe timp de iarna datorita acestui tunel din beton care incepe de la drumul principal.

Lucrarile tunelului s-au incheiat in anul 2006, insa pictorii au muncit timp de doi ani ulterior. Peretii sunt pictati cu 365 de sfinti, ceea ce inseamna ca turistii care ajung in zona sunt ”intampinati” de un calendar ortodox. Toti cei care au ajuns acolo au fost impresionati de frumusetea scenelor din Vechiul si Noul Testament pictate in tunel. 

Exista in permanenta o candela aprinsa. Aceasta este mutata zilnic prin tunel si este pozitionata de fiecare data in fata icoanei sfantului care este sarbatorit in ziua respectiva. Acest tunel are cateva ferestre si la ambele capete exista porti masive din lemn. 

Ideea i-a apartinut cabanierului Emil Parau

Emil Parau este cel care a adus aceasta solutie pentru persoanele care voiau sa ajunga la biserica, insa din cauza zapezii nu puteau. 

„In Straja este foarte multa zapada si tot timpul se ajungea destul de greu la schit. De aceea, am zis sa facem acest tunel pana la schitul Straja. Si ca sa dainuiasca in veci l-am facut din beton. Dupa aceea, in timp ce ma uitam la un calendar ortodox, am zis ca noi, ortodocsii, avem in fiecare zi cate un sfant. Asa mi-a venit ideea ca in acest tunel sa pictam tot calendarul ortodox. De fapt, sa fie un calendar ortodox in imagini”, a declarat autorul proiectului din statiunea montana Straja.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea