Vacante

#destinatii perfecte #parinti #vacante

3 destinatii perfecte de vizitat impreuna cu parintii tai

Indiferent de varsta avuta, relatia cu parintii este, sau ar trebui sa fie, una cu totul speciala. Chiar daca am depasit de mult varsta majoratului, in preajma parintilor ne vom simti mereu protejati. Insa, in jurul varstei de 30 de ani, incepem sa simtitm ca, incet, rolurile se schimba si ca acum noi suntem cei care trebuie sa le purtam mai mult de grija.
 

Se spune ca ramanem copiii parintilor nostri indiferent de varsta avuta, atat timp cat acestia sunt printre noi. Acest lucru ne ofera un sentiment de relaxare, ne simtim protejati si, nu de putine ori, in perioadele mai putin favorabile din viata noastra, fugim sa ne ascundem in sanul familiei. Daca atunci cand suntem mici ne luptam pentru a ne castiga libertatea, atunci cand devenim adulti realizam adesea ca nu ne ajunge timpul pentru a petrece suficient timp cu cei dragi.

Astfel, pe langa timpul petrecut ocazional impreuna cu parintii tai pe perioada saptamanii, o super idee de cadou pentru acestia ar fi o vacanta de cateva zile impreuna cu toata familia in una din cele 3 locatii prezentate mai jos. Si, daca acestia se tem ca nu pot tine pasul la plimbarile lungi, o cura cu artrosuport forte cu siguranta ii va ajuta. Bineinteles, pentru a fi siguri ca nu exista probleme, este bine ca inainte sa se consulte cu medicul de familie.

Asadar, iata trei destinatii perfecte de vizitat impreuna cu parintii:

Maramuresul

Daca acestia locuiesc in sudul tarii, calatoria pana in Maramueres ar trebui impartita. Astfel, daca plecati din Bucuresti, va puteti opri o noapte in Alba Iulia, un oras splendid, plin de istorie si peisaje memorabile. Maramuresul este coltul de tara unde veti simti ca lumea a stat in loc. Este mediul perfect unde veti redescoperi traditiile de mult uitate in restul Romaniei, iar parintii tai vor fi cu siguranta fascinati de frumusetea portului popular si a caselor perfect restaurate.

Delta Dunarii

Suntem extrem de norocosi sa avem un muzeu viu al biodiversitatii la doar cateva ore de mers de Bucuresti. O plimbare cu barca pe canale pana la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra din Sfantu Gheorghe este o experienta unica in viata, pe care v-o veti aminti cu mare drag. Bineinteles, aici veti manca si nenumarate feluri de mancare pe baza de peste, gatite dupa retete stravechi cu apa din Dunare.

Iasiul

Este un oras de al carui farmec se indragostesc anual mii de turisti veniti din toate colturile lumii. Este combinatia perfecta dintre nou si vechi, unde puteti vizita cea mai veche biblioteca universitara din tara, si anume Bilioteca Central Universitara “Mihai Eminescu”, amplasata in drum spre Parcul Copou, si sa luati cina la un restaurant panoramic aflat la etajul 13 al unui hotel din centrul orasului.

In preajma varstei de 30 de ani incepem sa simtim ca rolurile se inverseaza. Desi stim ca usa de la casa parinteasca ne va fi mereu deschisa si ca acestia sunt mereu dispusi sa ne ajute cu orice le este cu putinta, ajungem la o varsta la care intelegem ca puterile lor devin limitate si ca, in tot mai multe privinte, acestia au nevoie de ajutorul nostru. Indiferent daca ni-l cer sau nu, nu este greu de observat ca multe din lucrurile pe care acestia le faceau fara efort, acum ii solicita mult mai mult si este important sa simta ca nu sunt singuri.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea