Vacante

#acest an #concediu #vacanta #asigurare medicala

Iata ce trebuie sa cunosti despre asigurarea medicala pentru concediul din acest an

In lunile de vara se incheie cu aproximativ 40% mai multe asigurari medicale de calatorie decat in restul anului. Dar merita sa stii ca politele oferite acum difera de cele vandute inainte de pandemie. Asigurarea de renuntare si optiunile de protectie impotriva efectelor COVID-19 au castigat popularitate. Desi pandemia pare ca a disparut in tara noastra, exista inca jumatate de milion de cazuri noi pe zi in lume. De aceea, atunci cand alegi o vacanta in strainatate, merita sa optezi pentru incheierea unui polite de calatorie pentru toata perioada sejurului.

Ce fel de asigurare de calatorie ai nevoie si unde?

Conform datelor unui sondaj din ultimele 12 luni, adica din mai 2021 pana in mai 2022, cel mai adesea sunt solicitate asigurari medicale in tarile care sunt cele mai populare destinatii de vacanta.

Un total de 60% din totalul cazurilor de asistenta medicala se intalnesc intr-o vacanta Grecia, Turcia sau Egipt. Liderii sunt si destinatii precum Insulele Canare, Bulgaria, Republica Dominicana, Insulele Baleare, Cipru, Capul Verde si Mexic. 

Politele de calatorie pentru acest an difera cu siguranta de cele cumparate inainte de pandemie, adica in 2019.

In primul rand, a devenit acum un standard de acoperire a efectelor COVID-19 in ceea ce priveste costurile de tratament, desi inca merita sa verifici inainte de incheierea unui contract daca asigurarea acopera acest risc. In plus, clientii sunt mult mai dispusi sa extinda sfera de protectie pentru a include asigurarea in cazul unui eveniment nefericit sau a unei imbolnaviri, inclusiv COVID. 

Exista deja oferte care prevad posibilitatea rambursarii costurilor de calatorie in cazul inchiderii granitelor tarii de destinatie din cauza restrictiilor de iesire introduse. Este inca o raritate pe piata, asa ca la incheierea unui contract, merita sa verifici cu atentie daca este prevazuta o astfel de situatie, chiar daca este vorba doar despre un city break Dubai.

Politici de anulare din ce in ce mai populare

Cel mai frecvent motiv pentru anularea unei calatorii sau intoarcerea mai devreme din aceasta este boala brusca a unui participant sau accidentul sau nefericit. Mai rar, baza pentru lansarea unei astfel de politici este, de exemplu, furtul unui vehicul sau al documentelor necesare calatoriei, inundatiile sau, de exemplu, un incendiu in apartament. Exista si solutii bazate pe formula all risk, in care asiguratorul este responsabil pentru toate cazurile care nu au fost excluse in mod explicit in contract. O polita de asigurare poate include, de asemenea, anularea inchirierii de masini, charterului de iahturi si chiar a biletelor de la parcurile de distractie.

Sondajele arata, de asemenea, ca pandemia i-a convins pe romani de avantajele unei asigurari de calatorie si este mai probabil sa o cumpere, nu doar cand rezerva vacante printr-o agentie de turism, ci si cand rezerva ei insisi o cazare sau bilete de avion. 

FOTO:  vacanta-eurotrip.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea