Umanitar

# victime ucraina # campanie donare de sange # donare de sange #ucraina

Sangele tau este aur pentru victimele razboiului din Ucraina

„Vrem ca aceasta campanie de donare de sange sa poata ajuta victimele razboiului din Ucraina si, mai departe, mesajul plecat din Romania sa ajunga pe tot globul si sa mobilizeze oamenii sa doneze sange pentru a ajuta victimele acestui razboi crud, inutil si inuman. Sau, de ce nu, pur si simplu sa doneze sange pentru prima data in tara lor, salvand vietile celor care au nevoie. Solidaritatea venita de pe intreg mapamondul a demonstrat ca umanitatea este cea care va invinge intotdeauna, iar gandurile bune au capacitatea de a depasi incercarile dificile”, declara Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Toti cei care doresc sa se implice in aceasta campanie, dupa donarea de sange in cadrul oricarui centru de transfuzie sanguina din Romania, vor trebui sa-si inscrie datele personale si sa ataseze dovada donarii (o fotografie cu codul unic de donare si data donarii) in formularul acesta.

Donatorii vor primi un email de confirmare in baza caruia vor beneficia de voucherul Gloria Jean’s din Sun Plaza. Pentru a intra in posesia voucherului, este necesara prezentarea la Info Desk din Sun Plaza, Bucuresti.

„Ne bucuram sa sustinem aceasta campanie de donare de sange si astfel sa ii putem sprijini pe cei care sunt acum in suferinta. Trebuie sa fim alaturi de cei care trec prin acest razboi si sa ajutam cum putem.”, a transmis reprezentantul Sun Plaza.

Un roman si un ucrainean, protagonistii spotului campaniei

Spotul campaniei „My Blood is Gold for Ukraine” ii are ca protagonisti pe Serhiy Sydorchuk si Florin Cernat, doi fotbalisti care si-au reprezentat cu mandrie tarile in competitii internationale. Sydorchuk este un membru de baza al Nationalei Ucrainei, iar Florin Cernat nu doar ca a jucat pentru Nationala Romaniei, dar meciul lui de debut a fost chiar contra Ucrainei. In plan personal, pe cei doi ii leaga si un traseu comun in cariera fotbalistica, dar si o prietenie puternica. Sydorchuk, alaturi de sotie si cei trei copii ai sai, a parasit Ucraina si s-a refugiat in Romania pentru a se adaposti de razboi, iar Cernat i-a sarit imediat in ajutor.

Indiferent de culorile de pe tricou, prima regula in fotbal, dar si in viata, este sa fii OM! La unison, Serhiy Sydorchuk si Florin Cernat incurajeaza romanii sa doneze sange pentru victimele de razboi din Ucraina, pentru ca fiecare strop conteaza si se transforma in “aur” pentru cei care vor beneficia de el.

Cum devii donator de sange

Pentru a deveni donator de sange, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

● sa ai varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani;

● sa ai greutatea cuprinsa intre 50 si 100 kg (femei), 60 si 110 kg (barbati);

● sa nu fi suferit interventii chirurgicale sau stomatologice in ultimele 3 – 6 luni;

● sa ai puls regulat (60-100 batai/minut);

● tensiune arteriala sistolica sa fie intre 100 si 180 mmHg;

● femeile sa nu fie: insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala;

● sa nu consumi grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii;

● sa nu fi sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

In dimineata recoltarii, poti consuma o cana cu ceai sau cafea, un mic dejun frugal, legume si fructe. Nu fuma cu o ora inainte si una dupa donare. De asemenea, odihneste-te bine in noaptea de dinaintea donarii.

Campania „My Blood is Gold for Ukraine” se desfasoara pana pe 10 iunie 2022.

Atat 321sport, cat si Sun Plaza organizeaza campanii de donare inca din 2015, iar scopul lor comun le-a unit fortele anul acesta pentru Ucraina.

Sun Plaza a organizat pana in acest moment 8 campanii in care au fost stransi 470.65 de litri de sange, acest lucru insemnand 3137 de vieti salvate.

Prima donare de sange a comunitatii 321sport a fost la cateva zile dupa tragedia de la Colectiv, cand medicii din spitale lansau mesaje cu privire la lipsa de sange pentru pacienti. De atunci au fost organizate zeci de actiuni de donare, timp in care sute de alergatori s-au alaturat demersului #MyBloodIsGold, salvand peste 1500 de vieti.

321sport si Sun Plaza au salvat impreuna peste 4600 de vieti si vor continua sa o faca si de acum inainte.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea