Umanitar

#povestea mea #speranta #oameni

Povestea Mea - o asociatie despre oameni si speranta

Povestea Mea a fost infiintata in Filiasi in anul 2012 ca organizatie non-guvernamentala care se ocupa cu cazurile umanitare ale persoanelor vulnerabile din judetul Dolj. An de an, aceasta si-a concentrat atentia asupra acordarii de ajutor neconditionat, deruland campanii de strangeri de fonduri si implicandu-se direct in ajutorarea familiilor defavorizate. Astazi, facem cunostinta cu aceasta asociatie si cu campaniile de ajutorare organizate de catre aceasta.

 

Cum a inceput Povestea Mea?

Ne intoarcem in timp la perioada in care Cristian Dumitrascu infiinta asociatia Povestea Mea si vizualizam un om bland, cu suflet mare si determinat sa ajute oamenii. A reusit sa isi indeplineasca visul, iar astazi, il gasim la fel de solidar si hotarat in misiunea sa de a face bine. Il gasim zi de zi la sediul asociatiei sale din Filiasi, muncind cu drag pentru a da o mana de ajutor oamenilor. Faptele sale sunt admirate de intreaga comunitate doljeana, ajungand de curand si la urechile noastre.

Campanii umanitare, strangeri de fonduri, eforturi de neimaginat sunt activitati ce au loc la ordinea zilei in cadrul asociatiei. Alaturi de voluntari la fel de implicati ca el, Cristian reuseste zi de zi sa faca un pas in fata catre indeplinirea unui vis - acela de a oferi o sansa la o viata normala persoanelor din medii defavorizate. Da, luptand pentru visurile acestora, el isi indeplineste visul de a trai intr-o societate lipsita de suferinta.

In 10 ani de voluntariat, el si echipa sa au reusit sa ajute zeci de familii sarace construindu-le case sau ajutandu-i sa renoveze locuinta. Multumita lor, acesti oameni au un acoperis stabil deasupra capului si conditii de viata favorabile. Mentionam, de asemenea, si sutele de persoane bolnave care au beneficiat de tratamente si operatii costisitoare datorita strangerilor de fonduri organizate de catre Povestea Mea. Faptele lor bune nu se opresc doar aici, in preajma sarbatorilor, se organizeaza anual strangeri de fonduri pentru a ajuta copii ai caror parinti nu isi permit sa le ofere cadouri, haine sau cel putin o masa decenta.

Printre principalele activitati realizate in cadrul asociatiei se numara identificarea cazurilor umanitare ce necesita ajutor, implicarea fizica a voluntarilor care sa se ocupe de fiecare caz, crearea de solutii si prezentarea lor in mediul online, gestionarea fiecarui caz si sporirea rezolvarii acestuia. Toate aceste demersuri sunt realizate de oameni care isi rup din timpul lor liber fara a astepta nimic in schimb, in afara unui sincer „multumesc”. Pentru a fi mai expliciti, tinem sa precizam ca activitatea desfasurata in cadrul asociatiei este bazata strict pe voluntariat. Cu alte cuvinte, niciun membru nu este remunerat. A oferi ajutor neconditionat este un gest nobil pe care nu multe persoane l-ar face.

Privim in urma cu admiratie faptele acestora, iar in prezent, ne bucuram sa vedem o echipa unita si optimista ce pare de neoprit. Astazi, sunt una dintre cele mai active asociatii de voluntariat din Romania. Planurile lor de viitor sunt la fel de marete ca faptele de pana acum. Voluntarii marturisesc ca intentioneaza sa puna bazele unui centru social multifunctional prin care sa ajute si mai multi oameni necajiti, sa le ofere ajutor si sa ii sustina pana reusesc sa depaseasca problemele. Ei spera sa inceapa acest proiect cat mai curand, dar fondurile asociatiei sunt insuficiente momentan. In functie de donatiile viitoare, se vor lua masuri de organizare pentru inceperea constructiei. Suma estimata pentru demararea proiectului nu a fost inca stabilita, deoarece costurile vor varia in functie de suma stransa din donatii.

Centrul social multifunctional va dispune de:

-Camere de cazare temporara pentru persoanele ramase fara adapost din diverse cauze neprevazute;

-Camere de zi ce vor servi drept spatiu de servire a mesei, dotate cu TV;

-Bucatarie utilata cu toate aparaturile necesare pentru prepararea si conservarea hranei;

-Grupuri sanitare complet dotate cu aparatura specifica;

-Dusuri exterioare pentru oamenii strazii;

-Cabinete specializate de kinetoterapie si terapie format ABBA pentru copii dotate corespunzator;

-Sala de lectura si arte plastice.

Cei interesati sa se implice in dezvoltarea proiectului, se pot adresa direct membrilor asociatiei Povestea Mea prin urmatoarele detalii de contact:

Website: www.povesteamea.ro

Numar de telefon: 021 9312

Adresa de e-mail: asociatia@povesteamea.org

Facebook: https://www.facebook.com/povesteamea

Ajutorul pe care Povestea Mea il poate oferi variaza in functie de posibilitatile financiare ale asociatiei. Pentru a realiza misiunea lor, asociatia are depinde in totalitate de sprijinul financiar al oamenilor si companiilor binevoitoare. Persoanele angajate si firmele pot directiona 3,5% din impozitul pe venit catre asociatia Povestea Mea si pot dona direct bani in conturile asociatiei:

PayPal : https://paypal.me/povesteamea

REVOLUT: https://revolut.me/povesteamearo

REVOLUT: 0772007008

Conturi Bancare:

Asociatia Povestea Mea

RON : RO07BTRLRONCRT0536856701

EUR : RO54BTRLEURCRT0536856701

BIC / SWIFT : BTRLRO22

Deschis la Banca Transilvania

Fondurile stranse sunt utilizate strict pentru desfasurarea activitatii de voluntariat, pentru rezolvarea cazurilor in desfasurare, dar si pentru viitorul centru social multifunctional pe care Povestea Mea intentioneaza sa il deschida in viitorul apropiat.

FOTO: povesteamea.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea