Coafuri

# nuante par #vopsire par #ingrijire par

Top 3 nuante de par cel mai usor de ingrijit

Cand alegi sa te vopsesti, trebuie sa tii cont si de ingrijirea suplimentara, pe termen lung, de care are nevoie atat parul tau, cat si noua culoare. Insa daca esti o persoana ocupata cu munca sau familia sau pur si simplu ai un stil mai comod, poti alege sa te vopsesti intr-o nuanta a carei ingrijire si intretinere sa nu presupuna un efort foarte mare. Iata care sunt cele 3 nuante recomandate de hairstilisti drept cel mai usor de ingrijit!

 

1. Saten sau ciocolatiu inchis

Nuantele inchise de saten sau ciocolatiu te ajuta sa obtii un look natural, intens, potrivit pentru anotimpul rece. Fiind destul de pigmentate, asigura o acoperire buna indiferent de nuanta de baza si, in special, ajuta la mascarea firelor albe. Nu in ultimul rand, este o nuanta usor de ingrijit si intretinut in timp!

Pentru un look in tendinte iarna aceasta, hairstilistii ne recomanda sa alegem o vopsea de par ciocolata neagra – un ciocolatiu inchis cu o usoara nota calda. Fiind o nuanta inchisa, nu necesita o ingrijire speciala, iar retusul radacinilor nu trebuie facut foarte des. Nu se observa imediat cand incep sa iti creasca radacinile, astfel ca ai nevoie de „retusuri” o data la cateva luni, in functie de cat de repede iti creste parul, iar acest lucru presupune ca iti mentii parul sanatos pe perioade mai lungi de timp, cu ajutorul produselor hidratante.

2. Blond cald

Blondul poate parea greu de mentinut si ingrijit, insa daca este ales cu grija, nu iti va da prea mare bataie de cap. Cu cat ai o nuanta naturala mai deschisa, cu atat un blond mediu/neutru, cu tonuri calde va prinde mai bine fara a fi nevoie sa iti decolorezi parul, iar un blond obtinut fara decolorare este mai usor de intretinut decat un blond care necesita decolorare!

Pentru a fi in tendinte anul acesta, alege o nuanta neutra, usor jucausa de blond auriu. Nu este o nuanta foarte deschisa, ceea ce inseamna ca va prinde repede si, in functie de nuanta naturala, nu va necesita un proces complex de decolorare. Astfel, ingrijirea si intretinerea vor fi cele de baza pentru parul vopsit, cu accent pe hidratare in cazul in care iti decolorezi inainte parul. Ai grija sa folosesti o masca hidratanta potrivita si pentru scalp, daca nuanta ta naturala iti impune sa iti decolorezi ulterior radacinile, pentru a-ti mentine nuanta de blond.

3. Brunet

Nuanta de par brunet sau negru este considerata cel mai des intalnita la nivel global, fiind potrivita persoanelor cu diferite culori de ten, de la ten deschis, palid, la ten mai inchis la culoare, masliniu. In plus, merge excelent in combinatie cu orice nuanta a ochilor, fiind mai des intalnita in combinatia cu ochii caprui. Deloc surprinzator, este si usor de intretinut, gratie pigmentului inchis, intens si foarte rezistent.

Cand vine vorba de recomandari, optiunile sunt putin mai limitate in cazul nuantelor de brunet, insa nu vei da gres cu niciuna dintre ele. Pentru un look clasic, poti alege un brunet simplu, stralucitor, care te va invalui in mister. Insa daca vrei un strop de culoare, alege un brunet cu reflexii jucause de mov sau albastru; va fi alegerea perfecta in pregatirea pentru petrecerea de revelion.

Tips & tricks pentru ingrijirea parului vopsit

Ti-am prezentat cele 3 nuante usor de ingrijit si in tendinte iarna aceasta, iar in incheiere, nu ar strica sa facem o mica a regulilor de baza pentru ingrijirea parului vopsit si mentinerea noii culori. Trebuie sa tii cont de urmatoarele:

- utilizeaza produse de curatare si ingrijire a parului (sampon si balsam) speciale pentru parul vopsit, care asigura hidratare fara sa afecteze culoarea parului;

- o data la 1-2 saptamani, foloseste o masca hidratanta (ideal tot din gama speciala pentru par vopsit), pentru a preveni uscarea parului si a ii reda stralucirea si vitalitatea;

- evita sa te speli prea des, pentru a preveni eliminarea uleiurilor naturale ale parului si uscarea excesiva a acestuia;

- evita sa te speli cu apa prea calda si foloseste apa rece in special pentru a-ti clati parul la final, intrucat ajuta la inchiderea cuticulelor de par si la mentinerea culorii;

- evita pe cat posibil produsele de uscare si de stilizare a parului pe baza de caldura si, cand le folosesti, aplica un produs de protectie termica;

- evita apa cu clor (apa din piscina) si poarta masca de par pentru a-ti proteja culoarea.

In special daca preferi sa te vopsesti singura acasa, este ideal sa alegi o nuanta care presupune un proces de ingrijire si intretinere cat mai simplu. Urmeaza sfaturile hairstilistilor, atat in privinta alegerii nuantei, cat si a ingrijirii parului vopsit, si te vei bucura mereu de un look fresh!

 

 

FOTO: loncolor.ro

 

 

 

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare