Coafuri

#renuntare vopsire par #vopsire par

Motive surprinzatoare pentru care trebuie sa renunti la vopsirea parului

Incaruntirea este un pas mare de care multi oameni se tem. Acest lucru se datoreaza in mare parte stigmatului social cu privire la ceea ce este considerat frumos si tineresc. Cu toate acestea, face parte din procesul natural de imbatranire. Si nu exista niciun motiv pentru a te simti rusinat de nuantele argintii. Fie ca te confrunti cu sosirea primelor fire albe, fie ca iti vopsesti parul pentru a le ascunde, exista o multime de beneficii in a te bucura de culoarea ta naturala.

Parul tau va fi mai sanatos

Aplicarea vopselei ridica proteinele protectoare ale parului, astfel incat substantele chimice pot patrunde in firul de par si ii pot schimba culoarea. Acest proces slabeste parul, ceea ce poate cauza fragilitate, uscaciune si subtiere. Prin urmare, renuntarea la vopsea va avea ca rezultat un par mult mai sanatos.

Sanatatea scalpului tau se va imbunatati

Mancarimile scalpului sunt adesea cauzate de o substanta chimica din coloranti numita parafenilendiamina, un iritant si alergen cunoscut. Dar daca opresti procesul de vopsire, nu vei mai avea aceasta problema.

Vei economisi bani

Lasand sa iti straluceasca griurile naturale, poti economisi o multime de bani pentru vopsirea parului si pentru retusuri. Chiar daca nu mergi la salon in fiecare luna, cumpararea frecventa a unei cutii de vopsea poate deveni costisitoare. De asemenea, vei putea renunta la toate produsele scumpe de ingrijire a parului de care are nevoie parul vopsit.

Vei economisi timp

Pe langa faptul ca vei economisi o multime de bani, vei economisi si tone de timp. Vopsirea parului poate dura ore, sau chiar o zi intreaga, in functie de tipul tau de par.

Este mai bine pentru Pamant

Plumbul toxic din vopselele de par nu este numai daunator pentru scalpul tau, ci si pentru mediu. In functie de produsul pe care il folosesti, ai putea folosi plumb, mercur, gudron de carbune sau formaldehida, care sunt toate rele pentru planeta.

Te vei simti libera

In cele din urma, vopsirea parului poate provoca mult stres. S-ar putea sa iti faci griji ca, culoarea va iesi gresit sau ca vei cheltui prea multi bani. Dar, lasandu-ti parul sa incarunteasca, toate acestea dispar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului