Stiri bizare

#exhipe de cautare # leoaica berlin # leu in libertate #leu #alerta #politie #berlin

Un leu a bagat spaima in locuitorii din Berlin. Oamenii au primit mesaj sa stea in case

Este panica in Berlin dupa ce un leu a scapat din captivitate. Acesta s-a plimbat liber pe strazile din oras si a creat panica in jur.

Autoritatile au trimis oamenilor o alerta (printr-un sistem similar cu Ro-Alert) in dimineata de joi, prin care ii indemna sa stea in casa si sa isi ia si animalele in interior, pana cand animalul este capturat. Leoaica a fost vazuta pentru prima oara devreme dimineata, inainte de rasarit.

Autoritatile locale au anuntat ca leoaica se plimba libera pe strazile din sud-vestul capitalei germane, indemnandu-i pe oameni sa nu-si paraseasca locuintele.

"Va rugam sa evitati sa iesiti din casa din cauza unui animal salbatic scapat in zona Kleinmachnow, Teltow & Stahnsdorf (PM) si, de asemenea, sa va aduceti animalele de companie in casa. Colegii nostri sunt la fata locului si verifica situatia", a anuntat joi politia locala pe Twitter, potrivit CNN.

 

Avertizarea a fost extinsa ulterior la zonele din sudul Berlinului si a fost trimisa o alerta pe o aplicatie oficiala de avertizare, potrivit careia animalul este suspectat a fi o leoaica. Veterinari si vanatori participa la cautarea leului.  

Doi barbati au raportat ca au vazut o pisica mare alergand dupa un mistret, acesta din urma fiind comun in Berlin si in imprejurimi, a declarat purtatorul de cuvant al politiei, Daniel Kiep, pentru postul public local de televiziune rbb.

"Cei doi domni au inregistrat o inregistrare video pe smartphone si chiar si ofiterii de politie experimentati au trebuit sa confirme ca este probabil o leoaica", a spus el, adaugand ca au fost raportate diverse aparitii ale animalului, in mai multe zone.

Niciuna dintre cele doua gradini zoologice din Berlin si nici vreun circ nu aveau o leoaica lipsa. Prin urmare, nu se stie de unde provine animalul, fiind posibil ca acesta sa fi fost tinut, ilegal, in captivitate.

De asemenea, politia a precizat ca animalul salbatic nu a fost gasit inca si a indemnat oamenii sa sune la serviciile de urgenta daca il observa.

"Animalul salbatic care a evadat NU a fost gasit inca! Va cerem in continuare sa nu parasiti casa", a declarat politia din Brandenburg intr-o postare pe retelele de socializare, avertizand populatia. "Daca vedeti animalul, va rugam sa sunati la numarul de urgenta 110!", scrie abcnews.go.com.

Elicoptere si echipe de cautare la sol, cerceteaza in prezent zonele in care leul a fost vazut ultima oara. Oficialii se straduiesc sa gaseasca animalul inainte ca acesta sa raneasca o persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea