Stiri bizare

#readucere la viata #tigru tasmanian #cercetatori #experti

Tigrul tasmanian, disparut de un secol, va fi readus la viata. Experiementul care va schimba lumea

Tigrul tasmanian a disparut de pe Terra in urma cu aproape 100 de ani. Cercetatorii australini doresc sa-l readuca la viata, insa procesul ar putea dura lana pa 10 ani.

 

La acest experiment, care este primul de acest gen din lume, vor participa cercetatorii australieni, dar si americani. Acestia intentioneaza sa aduca inapoi specia disparuta.

Acesta este primul eveniment fin istorie care incearca reinvierea unui animal care nu mai exista. Daca va reusi, rezultatele ar fi spectaculoase si ar putea duce la reinviere multor altor specii de animale disparute. 

Cum va fi readus la viata tigrul tasmanian

Savantii vor folosi un procedeu revolutionar. Potrivit acestora, se vor prelua celule stem de la o specie cu ADN similar si apoi, cu ajutorul tehnologiei de editare a genelor, se va incerca readucerea inapoi la viata a speciei disparute. 

Astfel, primul tigru tasmanian ar putea fi readus la viata in aproximativ 10 ani. Expertii sunt increzatori in sansa lor de reusita, mai ales ca au la dispozitie fonduri uriase, de ordinul milioanelor de dolari.

Insa, in ciuda optimismului oamenilor de stiinta, unele voci sustin ca proiectul nu are sanse de reusita.

Nu este prima data cand cercetatorii incearca sa readuca la viata un animal disparut. De peste 20 de ani se fac cercetari in acest scop. La inceputul anilor 2000, cercetatorii faceau studii privind clonarea animalelor, insa fara niciun rezultat.

Ce este tigrul tasmanian

In ciuda numelui, tigrul tasmanian nu este o specie de tigru ci un masupial. Acesta si-a luat denimirea de tigru tasmanian datorita dungilor de pe spate. 

Mamiferul australian isi creste puii in marsupiu. Populatia de tigri tasmanieni a inceput sa scada brusc odata cu aparitia cainilor dingo in Australia.  In cele din urma animalul hoinarit liber doar pe insula Tasmani, insa a fost vanat pana la extinctie.

Ultimul exemplar al speciei, a murit in captivitate, la o gradina zoologica din Australia, in 1936.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea