Stiri bizare

#therieni #atac caine #pisica #adolescenta

O adolescenta din Romania s-a costumat in pisica si a atacat un caine! O moda bizara printre tineri

O tanara adolescenta din Arad s-a costumat in pisica si a atacat un caine. Aceasta noua moda face furori pe internet, in randul adolescentilor.

 

Metoda presupune incercarea de a te identifica cu un anumit animal si a-i imita comportamentul. Desi acest curent provine din afara, o tanara din Arad l-a adoptat si a iesit in parc unde a atacat, asemeni unei pisici, un caine.

Psihologii trag un semnal de alarma si avertizeaza asupra fenomenului care este ingrijorator, potrivit acestora, mai ale sin cazul tinerilor.

Totul a fost suprins de un localnic in imagini. In clipul video se poate observa cum fata umbla in patru labe prin parc si totul devine si mai ciudat in momentul in care aceasta ataca din senin cainele unei persoane din parc. Tanara a inceput sa zgarie animalul care latra speriat, scire specialarad.ro.

“Eu eram atenta la caine, sa nu manance lucruri de pe jos si dintr-o data s-a blocat. M-am speriat, m-am uitat in fata si in fata mea era un fel de creatura, nici nu stiu cum sa o numesc. S-a apropiat mai mult si mi-am dat seama, de fapt, ca este o fata. Nu stiu sa zic varsta exacta, in jur de 16, 17, 18 ani. Avea o coada, avea mustata de pisica, masca de pisica si se comporta ca o pisica, mergea in patru labe. Bineinteles, cainele meu s-a speriat, a inceput sa latre, iar fata, cumva, a imitat pisicile, a inceput sa miaune la el, a vrut sa-l zgarie. La un moment dat s-a pus pe iarba, a inceput sa-si linga labele, iar cand a plecat s-a frecat de un stalp, cum fac pisicile de obicei”, povesteste tanara care se plimba linistita cu cainele in parc in timp ce animalul a fost atacat de fata costumata in pisica.

Persoanele care imita animale si se identifica cu ele sunt numite therieni. Este o moda tot mai intalnita in SUA si Canada, dar si in alte tari din afara si pare ca prinde tot mai mult teren si la noi. In Japonia, de exemplu, un babat a platit 12.000 de euro pe un costum personalizat.

“Am auzit ca se joaca pe aici prin parc, ca se plimba in patru labe. Nu stiu ce e, daca e o moda, dar eu am doua picioare si umblu in doua picioare. Daca e moda si ea se simte bine in patru labe… sa se plimbe”, a povestit un tanar care locuieste in zona.

Cu toate acestea, psihologii trag un puternic semnal de alarama, mai ales in cazul tinerilor care adopta acest curent, sustinand ca acest lucru profuce o imagine de sine deteriorata in timpul copilariei, cand tinerii ar trebui sa adopte un set de valori sanatoase.

“Fenomenul blanosilor s-a extins in intreaga lume. Aici, un factor important au fost si retelele de socializare. Din pacate, tinerii, copiii mai ales, nu au un set de valori – in copilarie – la care sa se raporteze si ei internalizeaza, experimenteaza personalitatea animalelor. Acest fenomen s-a extins in SUA, Tara Galilor, Anglia, Canada si are un impact deosebit si asupra celorlati tineri, a celorlalti copii. Identitatea de sine, ca despre ea vorbim, sau cum ne vedem noi, se refera la cum ne percepem pe noi insine, cum evaluam propriile noastre caracteristici fizice, cognitive, sociale, spirituale, emotionale.”, explica psihologul Ramona Pantea pentru specialarad.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea