Pentru ea

#oja semipermanenta #oja #manichiura oja semipermanenta

Oja semipermanenta: tot ce trebuie sa stii pentru o manichiura perfecta

Oja semipermanenta iti poate economisi mult timp pe care obisnuiai sa-l dedici manichiurii tale inainte si iti permite sa ai unghiile in ordine mult mai mult pentru ca rezista mai mult decat o oja traditionala.

Fata de oja clasica este mai complicat de aplicat si are nevoie de lampa UV, altfel nu se va fixa corect.

In practica, este o cale de mijloc, dupa cum sugereaza si numele, intre oja clasica si lacul de unghii permanent folosit pentru reconstructia unghiilor.

Ce este exact oja semipermanenta?

Este un gel fotopolimerizabil, mai usor decat gelul de reconstructie a unghiilor si mai rezistent decat oja clasica pe care o poti pune si scoate acasa cu solventul.

Se fixeaza tinand unghiile cateva minute sub o lampa speciala cu ultraviolete.

Se poate aplica pe maini si picioare, atat pe unghiile naturale cat si pe cele reconstruite.

Cat dureaza oja semipermanenta?

Atat cea care se aplica in salonul cosmeticienei cat si cea aplicata acasa dureaza pana la 3 saptamani.

In unele cazuri, daca iti protejezi mainile, dureaza si mai mult fara a se ciobi, dar intre timp incepi sa vezi o recrestere inestetica la baza unghiei.

In acel moment, este mai bine sa il indepartati si sa il aplici din nou.

Cat costa oja semipermanenta?

Depinde foarte mult atat de calitatea serviciului, de experienta artistului de unghii, de ce oja alegi, de culorile lacului de unghii si de orice decoratiuni pe care vrei sa le aplici (precum cristale).

As vrea sa imi dau semipermanenta acasa, ce imi trebuie?

In general, un kit oja semipermanenta este complet cu tot ce ai nevoie: gelul de aplicat ca baza si gelul de fixare a stratului superior, oja colorata, solventul specific pentru indepartarea acestuia si lampa cu raze UV.

Cum scot singura oja semipermanenta?

Pentru a elimina oja semipermanenta este nevoie de mult calm si concentrare si ai nevoie de cateva instrumente: o pila, un solvent si tampoane demachiante.

Mai intai piliti suprafata unghiei, apoi treceti solventul (de obicei acetona) cu discul si cand solventul a inmuiat unghia puteti trece la indepartarea gelului semipermanent.

Care sunt avantajele si dezavantajele ojei semipermanente?

Fata de gel: este un tratament mai putin invaziv, mai putin "greu" pe unghie pentru ca nu o sufoca si nu are acel efect rotunjit al gelului.

Se indeparteaza mai usor, intr-un mod mai putin agresiv, deoarece in indepartarea ei nu se foloseste pila ca la gel, care indeparteaza stratul superficial al unghiei, facand-o treptat mai subtire.

Fata de oja traditionala: avantajul este ca rezista mult mai mult (3 saptamani fata de 4-5 zile), are un efect mai luminos si face unghia mai rezistenta deoarece prin solidificare se creeaza un fel de armura.

Pe de alta parte, considera ca pentru a o indeparta oja semipermanenta ataci unghia cu un solvent foarte agresiv si pe termen lung slabeste unghia.

Oja semipermanenta iti distruge unghiile?

Exista mai multe teorii, care depind de calitatea smaltului pe care il utilizati.

Lacurile de unghii de calitate contin substante care intaresc cheratina si in consecinta unghiile devin mai elastice si se rup mai putin.

Pe de alta parte, pot contine substante alergene, mai ales daca sunt de proasta calitate.

Afecteaza foarte mult si frecventa cu care o aplici: daca unghiile tale sunt sanatoase si rezistente si faci tratamentul cel mult o data pe luna, nu este in niciun pericol.

In unele cazuri, daca este dat sau indepartata prost, cu produse sarace sau intr-un mod neexperimentat, pe unghiile deja fragile si incercate, le poate ingalbeni sau le poate deteriora iremediabil.

In acel moment, totusi, este suficient sa le lasati sa creasca inapoi complet si sa taiati sau sa piliti partea deteriorata, dar dureaza aproximativ 2 sau 3 luni pentru ca acestea sa revina la normal.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare