Pentru ea

#ingrijirea tenului in 10 pasi #regula coreana #ingrijire ten

In ce consta regula coreana de ingrijire a tenului in 10 pasi

Daca esti cat de cat de familiarizata cu frumusetea coreeana si cu orice aspect legat de ea, sunt sigura ca ai auzit de faimoasa rutina coreeana de ingrijire a pielii in 10 pasi. Dar daca nu ai auzit, continua sa citesti pentru a fi echipata cu notiunile de baza despre ce si cum se face rutina coreeana de ingrijire a tenului in 10 pasi, care face furori in intreaga lume.

 

Femeile coreene se mandresc cu pielea lor, folosind cu meticulozitate anumite produse despre care stiu ca vor functiona pentru nevoile lor specifice. Rutina coreeana de ingrijire a tenului in 10 pasi este putin mai extinsa decat cea cu care probabil ca esti obisnuita, ceea ce poate parea descurajant la inceput. Dar asta nu inseamna ca fac toti cei zece pasi de doua ori pe zi, in fiecare zi. Unele produse intra in rotatie pentru un scop specific, fie ca este vorba de ziua, fie ca este vorba de noapte, in functie de anotimp sau de preocuparea imediata a pielii.

1. Cleanser pe baza de ulei

Cunoscute si ca fiind primul pas in procesul de curatare dubla, produsele de curatare pe baza de ulei pot indeparta complet machiajul si pot distruge excesul de ulei, silicon si protectie solara. Aplicati-l pe fata uscata direct cu degetele, folosind miscari circulare usoare, ascendente.

2. Cleanser pe baza de apa

Aceasta este a doua parte a procesului de curatare dubla si da, curatarea fetei de doua ori nu este doar o practica coreeana, ci este recomandata si de dermatologi si esteticieni! Aceasta ajuta la indepartarea completa a impuritatilor pe baza de apa si a altor impuritati de pe fata pe care curatarea cu ulei le-a ratat.

3. Exfoliant

Nu subestimati puterea exfolierii! Faceti acest lucru o data sau de doua ori pe saptamana pentru a va ajuta sa eliberati porii infundati, sa indepartati celulele moarte ale pielii.

4. Toner

Un pas important care va pregateste pielea si repara bariera cutanata pentru o mai buna absorbtie a produselor care urmeaza este folosirea tonerului.

5. Esenta

O esenta este considerata ca fiind inima rutinei coreene de ingrijire a pielii. Aceasta ajuta la hidratarea pielii, ceea ce duce la o piele stralucitoare!

6. Ser

De obicei are o consistenta mai groasa si este mai concentrata decat esentele, fiolele si serurile sunt utilizate pentru a viza si trata probleme foarte specifice.

7. Masti

Unul dintre cele mai populare produse de infrumusetare din Coreea, masca este produsul de baza atunci cand vine vorba de a obtine o piele stralucitoare. In doar 15 pana la 20 de minute, cu varietati vaste din care puteti alege, va poate lasa instantaneu pielea mai luminoasa, mai moale si hidratata la perfectie. Folositi-l de doua ori pe saptamana sau in fiecare zi!

8. Crema de ochi

Acele riduri fine din jurul ochilor, cearcanele tind sa va imbatraneasca, deoarece pielea din jurul ochilor este cea mai subtire si mai sensibila de pe fata. Tineti la distanta cearcanele si ridurile fine folosind zilnic crema de ochi.

9. Crema hidrtanta

Hidratarea este cea mai importanta parte a rutinei de ingrijire a pielii pe timp de noapte. Cremele hidratante vin sub diferite forme - creme, lotiuni, geluri - cele mai bune pe care sa le folositi depind de tipul dumneavoastra de piele.

10. Protectia solara

Daca o crema hidratanta este esentiala noaptea, o crema de protectie solara este obligatorie dimineata, cand esti expusa constant la soare. Chiar daca stai doar in interior, langa o fereastra, sau iesi afara pentru doar cateva minute, aceasta este prima linie de aparare impotriva deteriorarii pielii provocate de razele solare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare