Pentru ea

#minimalism #stil vestimentar #stil

Cum sa-ti elaborezi un stil vestimentar minimalist si elegant in cativa pasi simpli

Simplitatea si minimalismul au fost deseori asociate bunului gust si unei elegante rafinate. Si pentru ca primavara este anotimpul reinnoirii si al schimbarii, poate fi momentul potrivit sa dai un aer proaspat garderobei tale, concentrandu-te pe cateva piese de bun gust. Avantajul minimalismului este ca iti permite sa te concentrezi pe esential, pe calitate, punand in valoare fiecare piesa. Iata cum poti sa-ti elaborezi si tu o astfel de garderoba.

 

Fa-ti curatenie in sifonier

Primul pas in trecerea la o garderoba minimalista este sortarea pieselor vestimentare pe care le ai. De-a lungul anilor, probabil ai acumulat si tu haine pe care nu le porti si iti ocupa spatiu in mod inutil. Care e solutia ? Scoate-ti hainele din dulap si pune-le in trei gramezi: una cu piesele pe care le porti in mod frecvent, una cu piesele despre care nu esti sigura daca ai de gand sa le mai porti si una cu hainele care pot fi donate. Hainele din prima grupa se pot intoarce in dulap iar cele din a doua trebuie supuse reevaluarii. Daca in urmatorul sezon tot nu le porti, le poti dona linistita.

Selecteaza-ti accesoriile

La fel ca in cazul hainelor, si accesoriile trebuie triate. Renunta la gablonturile care nu mai arata bine si la bijuteriile din plastic, care rareori arata elegant. Pastreaza in schimb bijuteriile din metale pretioase si cele cu valoare sentimentala. Daca ai bijuterii din aur sau argint care nu iti mai plac sau sunt mosteniri de familie cu un design invechit, le poti vine pentru a reinvesti banii in alte piese care sunt pe gustul tau. Un lantisor aur dama cu pandantiv cu perla sau un mic medalion cu diamant, de exemplu, sunt accesorii atemporale care pot fi purtate la orice tinuta. Gentile vechi si pantofii pe care nu ii mai porti pot fi si ele donate unor centre de economie circulara, unde pot fi folosite ca materie prima in realizarea altor obiecte.

Alege paleta de culori

Dupa ce ai selectat hainele si accesoriile pe care le porti cel mai des, poti sa-ti faci o idee mai clara despre paleta de culori pe care o privilegiezi. Astfel, in momentul in care iti cumperi alte haine, vei sti cum sa le integrezi, cel putin din vedere cromatic, cu cele pe care le ai deja. O garderoba minimalista are, teoretic, la baza piese in culori neutre: alb, negru, bej sau gri. Avantajul este ca aceste nuante se pot combina foarte simplu cu alte culori mai puternice. Asadar, daca vrei si un strop de culoare, poti adauga accesorii in tonuri mai puternice sau care sunt in trend. De exemplu, anul acesta se poarta nuantele intense de verde, albastru sau roz. La o tinuta formata dintr-o pereche de jeansi negri, o camasa alba si un trenci bej, poti adauga linistita o esarfa din matase intr-o nuanta de roz, pentru un aer fresh.

O capsula multifunctionala

Pornind de la piesele pe care le ai deja, creeaza-ti o garderoba capsula. Ce cuprinde o astfel de capsula? In functie de stilul tau personal si de varsta poate cuprinde elemente vestimentare de baza: jeansi clasici albastri sau negri, fuste creion din stofe simple, camasi albe, tricouri albe si negre, un trenci bej cu o croiala simpla, cel putin o rochie neagra care iti vine impecabil, balerini, stiletto si o pereche de tenisi. Pornind de la aceste elemente, iti vei putea construi tinute de bun gust, rafinate, potrivite fiecarei ocazii. De asemenea, este important ca toate aceste piese sa fie de cea mai buna calitate. Privilegiaza materiale precum bumbacul, inul, matasea sau casmirul, care dau un plus de rafinament. Pe de alta parte, asigura-te ca fiecare piesa iti vine impecabil. Majoritatea hainelor (mai putin tricotajele) pot fi modificate, asa ca nu ezita sa apelezi la un croitor ca sa iti ajustezi piesele astfel incat sa se aseze perfect pe silueta ta.

Asadar, cu putina disciplina si multa creativitate si tu te poti bucura de o garderoba simpla, dar rafinata din toate punctele de vedere!

Sursa foto: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare