Pentru ea

# rochii seara #rochii

Ce materiale sunt potrivite pentru crearea rochiilor de seara?

Alegerea rochiilor pentru evenimentele care au loc seara poate fi o reala provocare, iar multitudinea de modele disponibile face ca decizia finala sa fie si mai greu de luat. Materialele din care sunt confectionate rochiile pentru anumite ocazii fac diferenta nu doar in ceea ce priveste estetica si confortul, ci influenteaza si increderea de sine pe care o confera purtatoarei.

Te-ai intrebat vreodata care sunt tesaturile preferate ale designerilor pentru crearea rochiilor de seara? Descopera in continuare!

Materiale clasice pentru rochii de seara: satin, dantela, matase

In universul modei, materialele clasice precum satinul, dantela, catifeaua sau matasea au fost dintotdeauna alegeri de top pentru realizarea rochiilor de seara. Acestea au fost folosite de-a lungul secolelor pentru fabricarea obiectelor vestimentare, fiecare avand o istorie bogata si o evolutie interesanta.

Satinul, de exemplu, a fost initial realizat din matase pura in China medievala, iar astazi este obtinut din diverse tipuri de fibre, printre care si cele de bumbac sau de poliester. Remarcandu-se prin stralucirea si textura sa fina, dar si pentru libertatea de miscare pe care o ofera, satinul este un material de lux care adauga un aspect sofisticat si totodata senzual oricarei rochii. Cu toate acestea, purtarea sa necesita atentie deoarece se pateaza rapid si are nevoie de o ingrijire speciala pentru a-si pastra stralucirea.

Iti doresti o rochie de seara eleganta, care sa emane rafinament prin toti porii? Dantela poate fi alegerea ideala! Vorbim despre un material extrem de apreciat pentru detaliile sale delicate, care adauga un oarecare romantism pieselor vestimentare. Cu toate acestea, finetea sa caracteristica poate fi si un dezavantaj deoarece rochiile din acest material implica o intretinere aparte.

Matasea, binecunoscuta pentru stralucirea sa naturala si pentru textura neteda, este un alt material clasic folosit frecvent la confectionarea rochiilor de seara. Fiind unul dintre cele mai vechi materiale textile, ea a fost folosita inca din Antichitate. Este un material rezistent, dar sensibil la apa si lumina soarelui, de aceea este important sa depozitezi corect rochiile confectionate din acest material.

Catifeaua este, la randul sau, o varianta demna de luat in calcul daca esti in cautarea unor materiale calitative pentru rochii de ocazie. Datorita texturii somptuoase si a aspectului luxos, aceasta se preteaza pentru realizarea rochiilor in stil clasic, precum cele A line. De asemenea, insertiile de catifea care accesorizeaza rochiile create din alte materiale, te vor transforma intr-o aparitie eleganta si impunatoare.

In materie de rochii de seara, indiferent de stilul pe care il preferi, alege materiale textile de lux, care se remarca prin calitate si care te vor ajuta sa ai o aparitie de senzatie indiferent de eveniment. 

Materiale moderne si inovative: lycra, jerseu, neopren

In ultimii ani, materialele inovative si moderne precum lycra, jerseul si neoprenul au inceput sa fie utilizate tot mai mult in designul rochiilor de seara, oferind noi posibilitati de exprimare pentru designeri. 

Lycra este un material elastic, cunoscut pentru durabilitatea si rezistenta sa. Gratie flexilititatii tesaturii, acesta urmeaza perfect linia corpului, făcându-l ideal pentru rochiile mulate, care pun in evidenta silueta feminina. In plus, lycra nu se sifoneaza, ceea ce o face potrivita pentru evenimente de lungă durata.

Jerseul este un material moale si confortabil, care permite pielii sa respire. Acesta este adesea utilizat pentru a crea rochii lejere, care ofera libertate de miscare. In plus, el poate fi folosit pentru a crea o rochii in diferite stiluri, potrivite pentru mai multe ocazii. Este usor si placut de purtat, fiind foarte fin la atingere.

Neoprenul, un material rezistent si izolator, aduce o nota de modernitate in designul rochiilor de seara. Datorita rigiditatii sale, neoprenul poate fi utilizat pentru a crea forme structurate, oferind rochiei un aspect contemporan. Desi este un material mai putin traditional, neoprenul a castigat teren in industria modei, fiind utilizat de designeri de renume precum Alexander Wang si Stella McCartney. Deseori, neoprenul este alegerea creatorilor de moda pentru realizarea rochiilor bodycon, o croiala in voga in ultimii ani.

Materialele potrivite pentru crearea rochiilor de seara trebuie sa denote eleganta si rafinament, dar in acelasi timp trebuie sa asigure usurinta pe durata purtarii indelungate, avand in vedere ca evenimentele care au loc seara se incheie abia in zorii zilei. Indiferent de preferintele tale, investeste intotdeauna in rochii de seara create din tesaturi de calitate.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului