Pentru ea

# purtare pantofi cu tocuri # touri #pantofi cu tocuri #dureri picioare #pantofi #bataturi

Cum sa porti tocuri fara sa faci bataturi si sa te doara picioarele

Tocurile sunt un simbol al feminitatii si al elegantei, dar pot fi si o sursa de durere si disconfort. Bataturile si durerile de picioare pot strica o seara speciala si te pot face sa regreti ca ai ales sa porti tocuri. Cu toate acestea, exista cateva trucuri simple care te pot ajuta sa te bucuri de eleganta tocurilor fara a suferi.

 

Alege incaltamintea potrivita

Pantofii prea stramti vor strange piciorul si vor provoca bataturi, in timp ce pantofii prea largi vor permite piciorului sa alunece, cauzand frecare si durere. Asigura-te ca probezi pantofii in ambele picioare si mergi putin cu ei prin magazin pentru a te asigura ca sunt comozi.

Opteaza pentru tocuri mai groase

Tocurile subtiri pun presiune mai mare pe metatars, ceea ce poate duce la durere si disconfort. Tocurile mai groase ofera mai multa stabilitate si ajuta la o distributie mai uniforma a greutatii corpului.

Poarta sosete din silicon

Sosetele din silicon se potrivesc perfect pe picior si ofera o protectie suplimentara impotriva bataturilor si a ranilor provocate de frecare. De asemenea, pot ajuta la mentinerea piciorului intr-o pozitie buna in pantof, impiedicand alunecarea.

Aplica o crema hidratanta

Hidratarea pielii picioarelor este esentiala pentru a preveni uscarea si formarea bataturilor. Aplica o crema hidratanta pe picioare in fiecare seara, cu o atentie deosebita pentru talpi si calcaie.

Ia pauze

Daca urmeaza sa porti tocuri pentru o perioada lunga de timp, fa pauze regulate pentru a-ti odihni picioarele. Scoate-ti pantofii si maseaza-ti usor talpile.

Alege pantofi de calitate

Pantofii de calitate sunt fabricati din materiale mai bune si ofera mai multa sustinere piciorului. De asemenea, este mai putin probabil sa provoace bataturi si dureri de picioare.

Nu exagera cu purtarea tocurilor si ai grija la mers

Nu purta tocuri in fiecare zi. Ofera-ti picioarelor timp sa se odihneasca si sa se recupereze. Cand mergi pe tocuri, paseste cu grija si evita sa faci pasi mari. Tine spatele drept si umerii relaxati.

Asculta-ti corpul

Daca simti durere, nu ignora acest lucru. Scoate-ti pantofii si odihneste-ti picioarele.

Asigura-te ca ai la tine incaltaminte de schimb

Cand porti tocuri, asigura-te ca ai la tine incaltaminte de schimb pentru cazul in care picioarele te dor foarte tare sau bataturile iti fac viata insuportabila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare