Pentru ea

#stiluri de moda #moda

Care sunt cele mai populare stiluri de moda?

A avea stiluri vestimentare preferate sau propriul tau stil inseamna sa selectezi, in cadrul a ceea ce moda propune ca tendinta, ce ti se potriveste cel mai bine, ce iti va marca personalitatea si te va face unica.

In ciuda versatilitatii pe care moda o ofera pentru utilizarea imbracamintei pentru a arata cine suntem, nu este intotdeauna usor sa gasim un stil sau sa stim ce vrem sa comunicam prin outfitul nostru.

Pentru a face acest lucru, au fost stabilite cateva stiluri de moda universale, mai exact 7 la numar, care servesc ca inspiratie si baza pentru alte stiluri.

Care sunt stilurile de moda universale?

Un stil nu trebuie sa fie ceva definitiv, cu o eticheta sau o categorie. Stilul este un reper si noi nu trebuie sa il adoptam intocmai, ci sa-l adaptam propriilor nevoi si dorinte. Este foarte comun, de-a lungul anilor, sa ne schimbam stilul in functie de etapa vietii, pentru ca gusturile si preferintele noastre se schimba tot timpul.

Unora le place sa amestece tendinte si stiluri sau chiar sa poarte ceva diferit in fiecare zi. Alte persoane insa isi pastreaza stilul toata viata, iesind foarte putin din linia lor vestimentara si doar in anumite situatii.

Cum spuneam, exista insa 7 stiluri principale care ne ajuta sa ne gasim propriul stil, pe baza a ceea ce functioneaza pentru fiecare persoana si a ceea ce o face sa se simta bine cu ea insasi.

Cele 7 stiluri universale, asa cum sunt numite, pot fi amestecate si asortate intre ele, precum si cu orice stil. Nu uita inca ceva: nu exista nicio regula! Aceste stiluri sunt rezultatul unor  cercetari facute de experti in fashion si in istoria modei. Cele 7 stiluri universale se impart in doua categorii principale: clasice si nonclasice.

Stilurile clasice sunt denumite astfel deoarece reprezinta, de fapt, baza tuturor celorlalte stiluri.

Sunt luate drept referinte si, pastrandu-si caracteristicile vii de-a lungul istoriei modei.

Exista 3 stiluri clasice: 

1. Traditional

Stilul tradițional este pentru cei ce iubesc liniile drepte in croieli si culori mai sobre, precum negru, alb si gri. Merge foarte bine pentru mediul de lucru, insa poate fi folosit si in alte situatii. Persoanele care au un stil clasic iubesc sobrietate eleganta si investesc banii intotdeauna in tesaturi cu o potrivire si calitate buna. Cateva exemple de articole vestimentare clasice sunt: fusta creion, camasi, pantaloni cu un croi classic, costume, blazere.

2. Elegant

Stilul vestimentar elegant emana rafinament si acest stil nu este direct legat de pretul unei piese vestimentare sau al unui accesoriu. Totusi, cei cu un stil fashion elegant tind sa investeasca putin mai mult in tesaturi de calitate foarte buna, bijuterii  impecabile, precum si accesorii si pantofi atemporali.

La fel ca stilul clasic, este apreciata croiala, dar in modele mai contemporane. Cei care au un stil elegant prefera imprimeuri discrete, precum si rochii si camasi din tesaturi nobile, insa aleg si bijuterii pentru a accesoriza tinutele. 

3. Sport

Cei care aleg acest stil trebuie sa fie uneori mai creativi, insa pretuiesc confortul si aspectul lejer, in orice moment. Stilul sport este cunoscut si ca stil de baza, iar cuvintele de ordine pentru aspect sunt confort si practic.

Este gresit sa credem ca stilul sport se bazeaza exclusiv pe imbracaminte sport. Originea numelui vine de fapt din principiul ca, pentru a practica sport, este nevoie de imbracaminte confortabila si inteligenta. Acest principiu, asociat cu moda, a dat nastere stilului de baza cunoscut sub numele de sportiv, sau sport. Poti gasi haine de calitate superioara, ideale pentru un stil sport casual la https://www.vegaboutique.ro/.

In stilul sport vom vedea articole vestimentare din blugi, bumbac si alte fibre textile naturale, piese fresh care faciliteaza miscarea pe tot parcursul zilei, adidasi si pantofi fara toc.

A doua categorie de stiluri sunt cele denumite nonclasice. In ciuda faptului ca sunt numite nonclasice, aceste stiluri universale sunt cunoscute si au castigat suficienta apreciere in lumea modei pentru a deveni universale. Un alt detaliu important despre stilurile nonclasice este ca sunt marcate de utilizarea accesoriilor care demonstreaza caracteristica principala a stilului. Arunca o privire la urmatoarea lista:

4. Creativ

Propunerea celor care au un stil creativ este sa se joace cu culorile, formele, texturile si modelele. Foarte diferit de stilul clasic, stilul creativ este mai indraznet si amesteca stiluri si epoci, chiar si in medii mai formale, adaptand pur si simplu doza de creativitate daca este necesar. Deoarece este cuvantul cheie, este normal ca in stilul creativ sa fie prezente urmatoarele elemente:

-Imprimeuri de toate dimensiunile, cum ar fi animal print, floral si geometric;

-Mixuri de blugi cu tesaturi fluide;

-Piese clasice cu adidasi;

-Culori si texturi cat mai variate. 

5. Modern

Cunoscut si ca stil de strada, stilul modern prezinta o multime de articole cu forme geometrice, culori contrastante precum alb-negru, modele vestimentare asimetrice, voluminoase si influentate de imbracaminte stradala. Adeptii stilului modern iubesc blugii, hainele din piele si tricourile. De asemenea, nu economisesc din stralucire, mai ales cu articole si accesorii metalice. 

6. Romantic

Stilul romantic pune accent pe feminitate, cu diverse elemente cu influenta vintage, precum Lady Like. Look-urile romantice au de obicei tinute cu o talie marcata si se bazeaza pe multa inspiratie din moda anilor ‘50 si ‘60, dar pot prezenta o compilatie de epoci si piese mai contemporane, intotdeauna foarte delicate. Principalele elemente din stilul romantic sunt: dantela, transparente, flori delicate, perle si pietre stralucitoare, maneci bufante, tesaturi fluide precum tul, satin si sifon.

7. Sexy

Persoanele cu un stil sexy sau senzual cauta sa-si puna in valoare formele corpului, in special cu piese care fac corpul si mai evidentiat Caracteristicile stilului sexy il reprezinta modelele care imbratiseaza corpul, multa piele, accent pe picioare si pe decolteu, talie pronuntata, piese precum fuste mini, blugi skinny si crop tops. Nu doar hainele trebuie sa fie sexy, ci si accesoriile si detaliile, iar contrar credintei populare, stilul sexy este minimalist, deoarece accentul se pune pe ansamblul vestimentar si corp.

Asadar, alege stilul care te caracterizeaza cel mai bine si lasa-ti personalitatea sa explodeze. 

FOTO: vegaboutique.ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare