Stiinta & Tehnologie

#alegere frigider #casa moderna #frigider

Frigiderele in viata de zi cu zi: un infografic pentru o casa moderna

Frigiderele sunt unul dintre cele mai valoroase echipamente gasite in casa noastra astazi. Aproape fiecare gospodarie din lume are nevoie de ceva pentru a-si pastra alimentele pentru a preveni stricarea lor. Acest echipament magic care este facut cu maiestrie pastreaza totul la rece. Fara el, va exista o cantitate enorma de mancare care va ajunge la gunoi in fiecare zi. Importanta frigiderelor in viata de zi cu zi

 

Frigiderul este un electrocasnic important in fiecare gospodarie. In special in familiile care iubesc sa gateasca. Cel mai bun mod de a pastra mancarea rece si fructele si legumele proaspete, este sa le puneti in frigider, in caserole sau infasurate in folii alimentare. 

Profitati de spatiul din frigider pastrand resturile mai mult timp. Alimentele precum carnea, legumele, fructele, se pot pastra, de asemenea, in congelator, pentru a fi pregatite in diverse ocazii. 

Daca aveti alimente care trebuie sa ramana proaspete pentru perioade lungi de timp, cum ar fi carne, oua, lapte si iaurt, pastrati-le la frigider. Cand puneti aceste articole in frigider, evitati sa lasati recipientele. Acest lucru poate duce la formarea condensului in interiorul frigiderului, provocand dezvoltarea mucegaiului.

Ce fel de frigider sa alegeti in functie de nevoi?

Exista multe tipuri diferite de frigidere. Desi toate frigiderele au unele caracteristici similare, ele difera in ceea ce priveste dimensiunea, capacitatea si designul lor. Datorita cererii tot mai mari pentru spatii mai mici si a necesitatii de a economisi energie electrica, in prezent, majoritatea oamenilor prefera designul compact al frigiderului cu congelator inferior.

Gama de frigidere side-by-side sunt din ce in ce mai utilizate. Sunt grozave pentru bucatariile mai mari si pentru familiile numeroase. O usa este dedicata exclusiv frigiderului, in timp ce o alta usa, este doar pentru congelator. 

Frigiderele cu usi franceze sunt destul de asemanatoare cu cele side-by-side, fiind insa o versiune imbunatatita ale acestora. Cele mai multe modele, dispun de doua usi in sectiunea frigider si doua sertare sau usi, in cea de congelator. 

Frigiderele compacte sunt cele care au o zona dedicata frigiderului in partea superioara si una dedicata congelatorului, in cea inferioara. Dimensiunile mai mici le fac potrivite in bucatariile mai mici si familiile mai putin numeroase. 

Tinand cont de caracteristicile si necesitatile zilnice, alegeti un frigider care sa va indeplineasca standardele. Este important sa alegeti un mod adecvat, evitand astfel ca o parte din mancarea gatita sa ajunga la gunoi. 

Tineti cont de spatiul de depozitare 

Exista doua lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un frigider: numarul de rafturi si cantitatea de spatiu de depozitare. Cand alegeti un frigider in functie de spatiul pe raft, ganditi-va la tipurile de alimente pe care intentionati sa le cumparati. Veti cumpara frecvent articole congelate? Aveti de gand sa pastrati o multime de resturi? In acest caz, alegeti un frigider de capacitate mare, cu mult spatiu pe raft. 

Pe de alta parte, daca gatiti rar si planuiti sa pastrati doar cateva alimente, un frigider mic cu mai putine rafturi ar putea fi suficient.

Acordati atentie setarilor temperaturii frigiderului

In functie de setarea de temperatura pe care o alegeti, este posibil sa descoperiti ca anumite alimente se strica mai repede. Pentru a evita aceasta problema, asigurati-va ca setati temperatura frigiderului conform setarilor recomandate. Urmati intotdeauna cu atentie instructiunile producatorului.

Frigiderul este unul dintre cele mai eficiente instrumente pe care le avem la dispozitie pentru a ne conserva alimentele. In prezent, acesta este considerata cea mai buna inventie creata vreodata, care ne mentin alimentele proaspete si bauturile reci. 

Pastrati-va frigiderul curat, spalandu-i rafturile in mod regulat. Pentru a indeparta petele, incercati sa utilizati o solutie de otet alb si bicarbonat de sodiu. Dupa curatare, stergeti interiorul frigiderului si uscati bine.

FOTO: adobestock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea