Stiinta & Tehnologie

#greutate pamant #cercetatori #date #nasa

Cercetatorii au aflat greutatea Pamantului! Datele, confirmate de NASA

 

Te-ai intrebat vreodata cat de grea este planeta Pamant? Desi planeta nu poate fi cantarita in mod conventional, pe cantar, cercetatorii au reusit sa faca posibila masurarea greutatii acesteia.

Cercetatorii au posibilitatea de a calcula gravitatia acesteia si astfel pot determina greutatea. Cu cat planeta este mai grea, cu atat mai mare este forta gravitationala acesteia, arata datele stiintifice.

NASA: Pamantul cantareste "foarte mult"

Potrivit cercetatorilor de la NASA, pentru a-si da seama cat de grea este o planeta, oamenii de stiinta trebuie sa stie doua lucruri: cat de mult dureaza ca obiectele din apropiere sa orbiteze planeta si cat de departe sunt acele obiecte de planeta. De exemplu, cu cat o luna este mai aproape de planeta sa, cu atat planeta are o forta gravitationala mai mare, au explicat acestia.

"Stim ca Pamantul are o masa de aproximativ 5.970.000.000.000.000.000.000.000 de kilograme. Acesta este un numar foarte mare!", au afirmat cei de la NASA, potrivit spaceplace.nasa.gov.

Cercetatorii vorbesc mai mult despre masa planetei, decat despre greutate deoarece greutatea depinde de masa si forta gravitationala a unui obiect. In schimb, masa ramane aceeasi. De exemplu, un om are o greutate diferita pe Pamant si o alta pe Marte sau Jupiter, dar masa ramane aceeasi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea