Stiinta & Tehnologie

# protectia datelor #instagram #facebook #europa

Facebook si Instagram, in pericol sa fie inchise in Europa. Problemele cu protectia datelor

Cele mai folosite retele de socializare, Facebook si Instagram, ar putea fi inchise in Europa. Problema vine deoarece Autoritatea irlandeza pentru protectia datelor a decis sa interzica transferul de date cu caracter personal ale firmelor catre compania Meta din SUA.

 

Daca decizia va fi confirmata si de autoritatile europene de reglementare a protectiei datelor, acest lucru va avea un impact major asupra retelelor de socializare, a companiilor, dar si a influencerilor si persoanelor fizice. Acest lucru ar insemna inchiderea retelelor in Europa.

Comisia irlandeza pentru protectia datelor i-a informat joi pe omologii sai din Europa ca ar putea bloca Meta, compania mama a Facebook si Instagram, sa trimita date ale utilizatorilor europeni catre SUA, conform Politico. 

Nu este prima data cand Meta se confrunta cu aceasta situatie. In trecut s-a ajuns inclusiv la dispute in justitie cu activistii europeni care militeaza pentru protectia datelor. 

Urmeaza sa vedem daca se va ajunge la un acord sau nu in aceasta privinta.

Calvarul a inceput in 2020

Pentru Meta, dar si pentru alte publicatii din SUA, calvarul a inceput in 2020, cand Curtea de Justitie a Uniunii Europene a dat o decizie impotriva mecanismului Data Protection Shield, care reglementa transferul de date UE-SUA.

Cu toate aceste, in cele din urma, Comisia Europeana si Guvernul SUA au ajuns la un acors de protectia a datelor, care sa favorizeze transferul de date UE-SUA: Trans-Atlantic Data Privacy Framework.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea