Stiinta & Tehnologie

# racire calculator #ventilator

De ce sa folositi un ventilator 12v pentru racirea calculatorului?

Pe masura de functioneaza, calculatoarele genereaza caldura. Uneori, aceasta caldura poate atinge valori ridicate, periculoase pentru componentele calculatorului. Un ventilator 12v ajuta la disiparea caldurii si la mentinerea fluxului de aer prin intregul sistem, precum si a unei temperaturii optime. Fiecare componenta din interiorul calculatorului, produce caldura in timp ce functioneaza. Totul, de la procesor la hard disk-uri se poate supraincalzi in absenta unui flux de aer constant. Preveniti cresterea temperaturii calculatorului cu ajutorul unui ventilator 12v

 

De regula, calculatoarele vin cu un ventilator integrat. Atunci cand nu functioneaza corect sau nu este suficient de puternic si nu reuseste sa faca fata utilizarii intense, sistemul se va supraincalzi. 

Pentru a preveni cresterea temperaturii, echipati-va calculatorul cu ventilatoare interne mai puternice pentru a ajuta la mentinerea circulatiei aerului. Acestea pot ajuta la fluidizarea aerului dinspre interior catre exterior, si invers, pentru a ajuta la circulatia si racirea aerului. 

Puteti alege un ventilator 12v, doua sau mai multe, in functie de dimensiunile carcasei. Plasarea ventilatoarelor langa CPU au rolul racirii acestuia, facilitand admisia de aer rece inspre carcasa. 

Alegeti un ventilator 12v  de baza pentru calculator, silentios, potrivit configuratiei sistemului, care sa raceasca suficient carcasa si sa permita intregului sistem sa functioneze corect.. 

Luati in calcul curatarea componentelor sau inlocuirea carcasei

Dupa imbunatatirea surselor de racire si adaugarea unor ventilatoare 12v, tineti cont sa curatati de praf toate componentele si chiar sa inlocuiti carcasa. Aceste elemente sunt esentiale pentru a permite racirea cu un flux de aer mai bun si  mai mult spatiu pentru ventilatoare. 

Ventilatoarele murdare si orificiile de ventilatie infundate reduc cantitatea de flux de aer prin componentele computerului si capteaza caldura in interior. Curatati interiorul carcasei in mod constant pentru a preveni adunarea murdariei, a scamelor sau a parului si pentru a evita oprirea fluxului de aer.

Luati in considerare si temperatura ambientala din camera. Daca dispuneti de aer conditionat, poate fi o miscare indrazneata sa-l porniti atunci cand utilizati intens calculatorul. 

Indepartati calculatorul de perete si asigurati-va ca toate orificiile ventilatorului sunt deschise pentru a permite circulatia aerului. 

Pastrarea calculatorului rece nu este intotdeauna un lucru usor, dar pentru majoritatea oamenilor care nu le utilizeaza non-stop, pasii descrisi pot fi suficienti pentru a impiedica supraincalzirea. Alaturi de un ventilator 12v potrivit, cautati procesoare de calitate, care sa ruleze excelent si sa isi mentina o temperatura scazuta. Cautati mai multe componente electrice de inalta calitate? Vizitati tme.eu unde puteti alege dintre cele peste 500.000 de produse disponibile.

FOTO: istock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea