Stiinta & Tehnologie

#securitate bunuri #masuri de securitate

Cele mai bune masuri de securitate pentru locuinta si bunuri

Siguranta familiei tale si a casei reprezinta un aspect foarte important de care sa tii cont, de aceea este necesar sa apelezi la o serie de masuri care sa iti asigure o securitate corespunzatoare si sa iti pastreze bunurile de valoare intacte. Drept urmare, iata ce poti face ca sa stai fara griji si sa previi evenimentele neplacute, deci sa tii hotii la distanta.

 

Incepe cu un sistem de securitate integrat

Mai precis, o sa ai nevoie de camere de supraveghere, atat in interior, cat si la exterior. O sa iti prinda bine si o usa metalica ranforsata care sa reziste unui impact puternic. Nu uita de sistemele de alarma si cele antiefractie, fiindca vor tine hotii la distanta, daca vor incerca sa dea o spargere. De asemenea, mai ales daca stai la casa, o sa iti prinda bine o statie meteo, ca sa stii cu exactitate daca urmeaza sa ploua sau care este temperatura exterioara, fiindca fenomenele meteo nefavorabile iti pot afecta culturile, ori sa iti inunde curtea. Deci, trebuie sa te pregatesti in prealabil. Plus ca, daca ai animale, fie de companie, ori domestice, cand temperaturile ating anumite extreme, este necesar sa le acorzi o atentie sporita, ca sa le tii in siguranta. Deci, un astfel de aparat, cu siguranta, te va ajuta.

In plus, mai ales daca ai o curte la dispozitie, ia-ti un caine de paza. Pe de alta parte, alte solutii ar fi sa iti montezi detectoare pe baza de senzori pentru inundatii, incendii sau scapari de gaze. In acelasi mod, o sa te ajute si un sistem de iluminat smart, fiindca becurile respective pot sa fie programate sa se aprinda chiar si cand nu te afli in locuinta, deci infractorii vor fi indusi in eroare de acest aspect. De asemenea, nu uita sa iti asiguri bunurile. Vezi care sunt politele de asigurare in vigoare, si cele obligatorii, dar si cele facultative. De exemplu, ai nevoie de o asigurare RCA obligatorie, cand vine vorba de automobilul tau. La fel, cum este necesar sa ai una pentru casa, care sa acopere pagubele ce pot aparea in urma unui incendiu, a unei alunecari de teren sau din cauza unei inundatii. Asadar, este indicat sa iti iei masuri de precautie si sa previi astfel de incidente.

Ai grija unde si cum iti depozitezi obiectele de valoare

Indiferent ca e vorba de obiecte cu valoare sentimentala ori materiala, este necesar sa le pastrezi corespunzator, in functie de marimea si greutatea acestora. Drept urmare, apeleaza la casete de valori si seifuri, ca sa iti depozitezi in siguranta documentele, actele originale, lucrurile de lux sau obiectele de arta. De asemenea, indicat este sa nu le tii pe toate in aceeasi incapere sau in acelasi loc, fiindca pagubele pot fi considerabile daca vor fi sustrase, deteriorate sau distruse in totalitate. In plus, ideal ar fi sa nu ai in casa multi bani cash, fiindca hotii ar putea profita de aceasta informatie.

De asemenea, discretia joaca un rol important, cand vine vorba de pastrarea obiectelor de valoare in siguranta. Nu dezvalui detalii compromitoare, cum ar fi adresa ta, poze cu bunuri la care sa aiba acces oricine sau informatii cu privire la concediile pe care urmeaza sa le iei ori cand urmeaza sa pleci de acasa pentru o perioada lunga. Instaleaza-ti si un videointerfon ca sa oferi accesul pe proprietatea ta doar persoanelor pe care le cunosti. In plus, daca esti nevoit sa pleci in vacanta, poti ruga un vecin in care ai incredere sa iti mai verifice caminul ca sa se asigure ca totul este in regula. Ori poti sa contractezi o firma de paza si securitate. Tu stii cel mai bine ce iti doresti.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea