Stiinta & Tehnologie

# tableta pentru lucru de acasa #tableta

Care este cea mai buna tableta pentru a invata si a lucra de acasa?

Tableta a devenit un instrument uzual pentru elevi si cei care lucreaza de acasa, existand toate premisele ca in viitorul nu foarte indepartat sa inlocuiasca definitiv calculatorul sau laptopul.

Ce-i drept, si cu un smartphone poti face multe lucruri la care nici nu te-ai fi gandit in urma cu cativa ani, insa cand vine vorba de invatat sau sarcini de serviciu rezolvate de acasa, tableta este mai eficienta.

Daca esti in cautarea unui astfel de gadget, iti prezentam cateva modele perfect adaptate pentru elevi, dar si pentru munca de acasa.

Tabletele din gama Lenovo

Lenovo este un brand care nu mai are nevoie de nicio prezentare cand vine vorba de produse IT si de tehnologii de ultima generatie. Consacrat pe plan mondial prin productia de PC-uri, producatorul a tinut pasul cu vremurile, trecand si la productia de tablete.

Un model care ne-a retinut atentia este, tableta Lenovo Tab M10 HD Gen 2, cu un ecran tip IPS LCD de 10,1 inch si o rezolutie de 800 x 1280 pixeli. Carcasa este din metal, ceea ce confera tabletei un grad sporit de rezistenta, punctand totodata si la capitolul estetic.

Procesorul Octa Core si memoria RAM de 4 GB fac ca tableta sa se „miste” foarte bine chiar si pe cele mai noi aplicatii, iar capacitatea de stocare de 64 GB este mai mult decat suficienta pentru a salva documente, fotografii dar si filme sau clipuri de dimensiuni mai mari.

De asemenea camera foto performanta si bateria cu autonomie de cel putin 7 ore sunt alte detalii care te pot convinge sa comanzi o tableta Lenovo chiar acum.

Tablete Apple

Trebuie sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa aducem in discutie si acest producator, caruia i se datoreaza aparitia conceptului de „tableta”. Pentru cine nu-si mai aminteste, prima tableta produsa vreodata a for un iPad, iar ideea a fost ulterior preluata si de alti producatori.

De la Apple, am considerat ca cel mai bun model pentru invatat si munca de acasa este iPad 9. E un model putin mai vechi, lansat in 2021, insa acest detaliu poate fi considerat un avantaj, prin prisma pretului mai accesibil.

Tableta functioneaza cu sistemul de operare al celor de la Apple - iPad OS  - si este echipata cu un procesor Apple A13 Bionic.

Memoria RAM este de 3 GB iar capacitatea de stocare de 64 GB. Ecranul este de 10,2 inch cu o rezolutie de 1620 x 2160 pixeli, fiind protejat cu sticla rezistenta la zgarieturi si acoperire oleofoba, ce nu permite ramanerea amprentelor pe suprafata tactila.

Tablete de la Huawei

Daca iti doresti o tableta cu un raport calitate - pret cat mai echilibrat, sunt toate sansele sa gasesti o produsul potrivit in oferta celor de la Huawei.

Tabletele din aceasta gama atrag atentia datorita designului premium, completat de o carcasa metalica, rezistenta si eleganta in acelasi timp.

Modelul recomandat de noi este Huawei MatePad T10, cu o configuratie perfect adaptata pentru a fi folosita  de copii dar si de adultii care au de rezolvat diverse taskuri pentru job.

Memoria RAM este de 4 GB, iar capacitatea de stocare de 64 GB poate fi suplimentata datorita unui slot micro SD, care suporta carduri de pana la 512 Gb.

Ecranul are o dimensiune de 10 inch, cu o rezolutie de  1280 x 800 pixeli, iar intensitatea luminii albastre poate fi reglata astfel incat sa ofere conditii optime pentru citit, fara a pune in pericol sanatatea ochilor.

Speram ca informatiile oferite de noi te vor ajuta sa alegi tableta potrivita pentru nevoile tale, sau cel putin iti vor oferi un reper despre caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un astfel de dispozitiv folosit pentru lectii sau munca de acasa.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea