Stiinta & Tehnologie

#calculator spionat #detalii #calculator

Calculatorul tau este spionat? Detaliile la care trebuie sa fii atent

 

Vrei sa afla daca calculatorul tau a fost compromis? Specialistii au spus care sunt cele mai frecvente indicii ale faptului ca esti spionat. Sunt trei elemente cheie la care oamenii trebuie sa fie atenti. 

Jamie Akhtar, CEO si co-fondator CyberSmart, a explicat cum descoperi daca laptopul sau calculator a fost compromis. El spune care sunt cele cateva indicii, cele mai frecvente, care arata ca este ceva in neregula. Expertul in domeniu spune ca escrocii au mai multe metode prin care pot prelua controlul asupra dispozitivelor. Ulterior, acest lucru poate duce la fraudare, santaj sau chiar furtul fondurilor disponibile. 

Primul semn este activitatea suspecta care apare in istoricul cautarilor. Pot aparea site-uri de care oamenii sa nu isi aminteasca sa le fi cautat vreodata. Al doilea indiciu este in legatura cu redirectionarile browserului. Cand browserul te duce pe o pagina complet diferita fata de cea pe care o cautai, atunci laptopul sau calculatorul este urmarit.

Al treilea semn ca cineva iti urmareste activitatea de pe laptop sau calculator are legatura tot cu browserul. Daca te confrunti cu deturnarea sesiunii, acesta este un indiciu foarte clar ca altcineva controleaza dispozitivul tau. 

In astfel de conditii, trebuie sa iei in considerare reinstalarea browserului sau chiar stergerea completa a datelor din computer si inceperea de la zero. Masurile trebuie luate urgent pentru a nu ajunge in situatii neplacute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea