Spiritualitate

#parti din biblie confirmate de stiinta #parti adevarate din biblie #biblie #stiinta

Parti din Biblie care au fost confirmate de stiinta. Tu stii care sunt partile reale?

La fel ca orice alt text religios din istorie, Biblia poate fi interpretata. Desi nu toate informatiile care se regasesc in aceasta sunt confirmate de stiinta ca fiind exacte, exista cateva fragmente care sunt confirmate de stiinta ca fiind adevarate.

Te-am facut curios? Iata care sunt informatiile din Biblie care au fost confirmate de stiinta.

Pamantul este rotund

Desi unele teorii ale conspiratiei ar putea spune contrariul, stiinta a confirmat ca forma planetei noastre este rotunda. Acest lucru este mentionat si in Biblie: "El sade pe tron deasupra cercului pamantului". (Isaia 40:22).

Miezul planetei este fierbinte

In ceea ce priveste faptul ca miezul Pamantului este fierbinte, ei bine, Iov 28:5 mentioneaza acest lucru: "Pamantul, din care provine hrana, este transformat jos ca prin foc".

Pamantul pluteste in spatiu

Iar daca esti in cautarea unei confirmari biblice ca Pamantul pluteste in spatiu, atunci nu cauta mai departe de Iov 26:7, care spune: "Pamantul pluteste in spatiu: El intinde cerul nordic peste spatiul gol; el suspenda pamantul peste nimic."

Apa isi schimba starea

Ciclul apei, cunoscut si sub numele de ciclul hidrologic, este un fenomen bine cunoscut. Se pare ca Biblia il mentioneaza de mai multe ori. Eclesiastul 1:7 spune: "Toate izvoarele se varsa in mare, dar marea nu este niciodata plina. In locul de unde vin paraurile, acolo se intorc din nou."

Amos 9:6 o mentioneaza, de asemenea, intr-o parte: "El cheama apele marii si le revarsa pe fata pamantului." La fel si Iov 36:27-28: "El atrage picaturile de apa, care se distileaza ca ploaia in rauri; norii isi varsa umezeala si ploi abundente cad peste oameni."

Un alt exemplu poate fi gasit in Psalmul 135:7, care spune asa: "Incepe sa curga, si se intinde: El face sa se ridice norii de la marginile pamantului; trimite fulgerele impreuna cu ploaia si scoate vantul din depozitele Sale."

Marele potop a avut loc

Marele Potop si Arca lui Noe este una dintre cele mai populare povesti din Biblie. Si, potrivit dovezilor geologice, este posibil ca potopul din Noachian sa se fi intamplat cu adevarat.

Arca ar fi functionat

Conform Genezei 6:13-22, instructiunile lui Dumnezeu catre Noe au fost urmatoarele: "Arca trebuie sa aiba o lungime de trei sute de coti, o latime de cincizeci de coti si o inaltime de treizeci de coti".

Se pare ca matematica este corecta. Conform calculelor facute de studentii la fizica de la Universitatea din Leicester in 2014, arca ar fi plutit efectiv si ar fi transportat in siguranta perechi din fiecare specie de animale in timpul potopului!

Exista nenumarate stele pe cer

Sigur, stim ca universul are o multime de stele. Si prin foarte multe, vorbim de pana la un trilion de stele pe galaxie. Si se estimeaza ca exista aproximativ 100 de miliarde de galaxii in univers!

Biblia mentioneaza chiar acest lucru in Ieremia 33:22: "Voi face ca urmasii lui David, robul Meu, si levitii care slujesc inaintea Mea sa fie nenumarati ca stelele de pe cer si nemasurati ca nisipul de pe malul marii."

Nu toate stelele sunt create la fel

Biblia mentioneaza, de asemenea, ca luminozitatea sau magnitudinea stelelor variaza. "Soarele are un fel de stralucire, luna un alt fel de stralucire, iar stelele un alt fel de stralucire; si steaua difera de la stea la stea in stralucire." (Corinteni 15:41).

Corpurile ceresti nu dureaza o vesnicie

Stim acum ca stelele si alte corpuri astronomice mor. Stiinta a confirmat acest lucru, dar si Biblia mentioneaza acest lucru.

Matei 24:35 spune asa: "Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece niciodata".

Universul este alcatuit din particule invizibile

"Prin credinta intelegem ca universul a fost format la porunca lui Dumnezeu, astfel incat ceea ce se vede nu a fost facut din ceea ce era vizibil." 

Se pare ca Biblia vorbeste despre atomi. Protonii, neutronii si electronii sunt, de unii singuri, invizibili cu ochiul liber. Atomii alcatuiesc aproape totul, inclusiv pe noi.

David l-ar fi putut invinge pe Goliat

Un baietel care invinge un urias ar putea parea putin probabil, dar povestea lui David si Goliat din 1 Samuel 17 spune altceva.

O prastie s-ar putea sa nu fie cea mai puternica arma, dar pietrele din Valea Elah erau facute din sulfat de bariu, care este extrem de dens, iar acestea l-ar fi ranit cu usurinta pe Goliat.

Dar mai este si altceva. Fiind un urias, Goliat suferea probabil de acromegalie (supraproductie de hormon de crestere). Acest lucru poate cauza probleme cu vederea, iar vederea periferica poate fi limitata, ceea ce ar fi fost un atu pentru David.

Exista munti sub apa

Aceste forme de relief se numesc, de fapt, munti submarini si sunt mentionate in Biblie.

In Psalmul 104:6 se spune: "L-ai acoperit cu adancurile apelor ca cu o haina; apele stateau deasupra muntilor".

Soarele s-a oprit efectiv din miscare

Pentru ca a avut loc o eclipsa. In Iosua 10:12 se citeste: "In timpul unei eclipse: In ziua in care Domnul i-a predat pe amoriti lui Israel, Iosua a zis Domnului in fata lui Israel: Soare, opreste-te deasupra Gabaonului, iar tu, Luna, deasupra Vaii Aijalonului."

Cel mai probabil a fost vorba de o eclipsa, pe care cercetatorii au datat-o la 30 octombrie 1207 i.Hr.

Creaturile nu pot trai fara sange

Cei mai multi dintre noi sunt familiarizati cu povestea lui Adam si a Evei, din Biblie. Oamenii au, de fapt, un stramos biologic de sex feminin numit Eva mitocondriala, care precede specia noastra (Homo sapiens). Cu toate acestea, exista un lucru care ne leaga pe toate creaturile vii: sangele.

"Caci viata unei fapturi este in sange si vi l-am dat ca sa faceti ispasire pentru voi insiva pe altar; sangele este cel care face ispasire pentru viata cuiva" (Leviticul 17:11).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea