Social

#venituri record #egipt #turism

Egipt anunta ca a obtinut venituri record din turism

Autoritatile din Egipt au anuntat ca au obtinut venituri fara precedent din turism pe anul fiscal 2022/23 (de la 1 aprilie 2022 pana la 31 martie 2023). Suma anuntata a fost de 13.6 miliarde de dolari, in crestere cu 26.8% fata de precedentul an fiscal.

 

Turismul din Egipt traieste cele mai bune momente ale sale, potrivit datelor facute publice de autoritati. Precedentul record data din anul fiscal 2018/19, cand veniturile din turism au fost in valoare de 12.57 miliarde de dolari.

Au urmat cativa ani mai grei din cauza restrictiilor de calatorie, in care veniturile au scazut chiar si sub 10 miliarde de dolari pe an fiscal. Totusi, anul fiscal 2022/23 este cel mai bun din istoria Egiptului.

In acest moment, Egipt atrage anual in jur de 15 milioane de turisti. Acest domeniu este unul cheie pentru bugetul tarii, astfel ca autoritatile incearca sa atraga cat mai multi turisti. Obiectivul anuntat pentru anul 2028 este de 30 de milioane de turisti.

Pentru a ajunge la acest numar impresionant, autoritatile au relaxat regimul de acordare de vize pentru anumite tari, in timp ce se construiesc noi atractii. Una dintre ele este Marele Muzeu al Egiptului, care e costat peste 1 miliard de dolari si este un obiectiv cu adevarat impresionant ce a fost inaugurat deja.

De asemenea, in scurt timp va fi inaugurata si noua capitala administrativa, aflata in afara Cairo, in asa fel incat si mai multi oameni sa fie atrasi sa viziteze Egiptul.

De ce este Egipt o tara atractiva pentru turisti?

Egipt este o destinatie populara pentru multi turisti, inclusiv pentru cei din Romania. Daca esti pasionat de calatorii, e posibil ca aceasta destinatie sa-ti fi atras deja atentia, daca nu cumva ai vizitat-o deja.

Este o destinatie ieftina, catre care poti gasi pachete ieftine atat prin intermediul agentiilor de turism, dar si pe cont propriu. Clima este buna pentru aproape tot anul, ceea ce vine cu un plus, mai ales daca te gandesti sa calatoresti toamna, iarna sau primavara. Te poti bucura de plaja chiar si in momentele in care in Romania este mai frig. Iar partea buna este ca Egipt, desi este o destinatie din afara Europei, este la aproximativ 3 ore distanta de Romania cu avionul. Practic, cam aceeasi durata pe care o faci daca zbori in Franta, Spania ori Danemarca.

Pe langa destinatiile numeroase de plaja pe care le gasesti aici, istoria Egiptului este si ea un punct forte. In aceasta tara mergi si ca sa vizitezi celebrele piramide din Giza, dar si numeroasele temple incarcate de istorie. Egiptenii se mandresc cu ele si le promoveaza intens. Le vezi pe suveniruri, in brosurile turistice si nu numai. De fapt, le poti vedea chiar si in filme si jocuri.

De multi ani, istoria Egiptului a devenit un punct de atractie pentru cei care realizeaza filme si jocuri. Egipt in Pharaohs (1955) si Death on the Nile (1978) sunt doua dintre cele mai cunoscute filme care au fost realizate in aceasta tara.

Cat priveste jocurile, Egiptul este un subiect adesea abordat. Seria Tomb Raider a avut un succes fenomenal in anii 2000, in timp ce alte productii cunoscute sunt Age of Mythology, Assasin's Creed Origins si Ankh. Istoria Egiptului este o tema frecventa si in jocuri ca la aparate online. Operatorii de casino din tara noastra (18+) au zeci de titluri inspirate din istoria Egiptului, iar unul care se remarca este Legend of Cleopatra Megaways. A fost dezvoltat de Playson, are 200.704 linii de plata si se evidentiaza prin efectele video si audio excelente.

FOTO: wall.alphacoders.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea