Social

# schimbare lege # armele mai accesibile # legea armelor si munitiilor #legea armelor #lege

Se schimba legea armelor si munitiilor. Cine sunt romanii care pot avea un numar nelimitat de arme

Un nou proiect de lege urmeaza sa fie adoptat tacit si aduce schimbari importante in ceea ce priveste.

In prezent, legea prevede ca orice persoana din Romania, poate detine doar doua arme de persoana, indiferent de circumstante si au nevoie de permis de portarma.

Noua lege insa, ar putea autoriza un numar nelimitat de arme de paza si aparare. Insa, acest lucru nu va fi valabil pentru orice roman, ci doar pentru: demnitari, magistrati, diplomati, militari si politisti, pe perioada cat sunt in activitate si dupa incetarea activitatii, pensionare, trecerea in rezerva sau retragere; persoanele prevazute de lege, care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada in care au aceasta calitate, dar si persoanele incluse in programe de protectie a martorilor, pe perioada in care au aceasta calitate.

Armele, mai accesibile

De asemena, armele devin mai accesibile si altor categorii de persoane. Daca pana acum persoanele puteau detine arme doar daca nu erau invinuite sau inculpate in cauze  penale pentru fapte savarsite cu intentie, potrivit legislatiei in vigoare, potrivit noii legi doar persoanele inculpate in cauze penale pentru fapte savarsite cu violenta sau cele privind regimul armelor si munitiilor nu vor putea detine arme. Prin urmare, persoanele care pot detine arme este tot mai mare.

Asta nu este insa tot. se schimba si conditiile in care armele pot fi folosite. Daca pana acum era interzis sa poti arme daca esti sub influenta bauturilor alcoolice, a produselor sau substantelor stupefiante si a medicamentelor cu efecte similare acestora, acum este interzis doar sa folosesti armele, dar le poti avea asupra ta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea