Sex

Sexul oral cauzeaza cancer

Sexul oral poate cauza cancer. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani de la Universitatea John Hopkins din Maryland. Echipa coordonata de epidermologul Maura Gillson a explicat ca papilomavirusurile umane sunt cauza majoritatii cancerelor uterine. Pericolul cancerului la gat este crescut la persoanele care au relatii sexuale orale cu pesoane infectate cu acesti papilomavirusi. In urma cercetarilor efectuate pe un grup de 100 de persoane, toti barbatii chestionati au marturisit ca au facut sex oral cu cel putin sase partenere. Subiectilor li s-au luat probe de saliva si sange si s-a concluzionat ca acestia erau expusi pericolului de a face cancer oro-faringian (cancer al gurii si al gatului). Cancerul oro-faringian este o forma destul de rara a maladiei dar este bine, spun cercetatorii americani, ca orice persoana sa fie prevenita si bine informata inainte de a practica sex oral. Sansele de a te imbolnavi de cancer oro-faringian sunt marite atunci cand sexul oral este combinat cu tutunul si cu alcoolul. Rezultatele studiului au fost confirmate si de catre medicul roman Vasile Benea. Acesta a adaugat ca s-au facut cercetari din care rezulta ca papilomavirusurile reprezinta si cauza altor forme de cancer, printre care cel de laringe, esofag sau prostata . Oamenii de stiinta au atras atentia ca sexul oral este mult mai nociv decat fumatul. Autor: Ana-Maria Popa (anamaria.popa@biz.acasa.ro) Subiect activ pe Forumul Acasa.ro: Sexul oral cauzeaza cancer?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sex

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii