Sanatatea copilului

#parinti Romania #copii #parinti #obezitate

Parintii din Romania au refuzat sa dea acordul scolilor pentru a le masura si cantari copiii in cadrul unui studiu OMS privind obezitatea infantila

O data la trei ani Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) efectueaza un studiu cu privire la monitorizarea tendintelor, la nivel european, in ceea ce priveste obezitatea si supraponderabilitatea in randul elevilor de scoala primara.

"Este o initiativa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, realizat la nivelul Romaniei sub indrumarea Directiei de Sanatate Publica, ma refer la masurarea si greutatea copiilor si stabilind o incadrarea intr-un indice de masa corporala precum si, daca este cazul, unele recomandari din partea specialistilor", a spus Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Sute de parinti din Romania au refuzat insa sa-si dea acordul pentru ca fetele sau baietii lor sa fie masurati si cantariti. Chestionarele in cauza, care au fost primite de parinti, cuprind intrebari despre activitatea fizica a copilului, dar si numarul si tipul meselor.

Unii parinti din Alba, au declarat ca: “Mi se pare un motiv neintemeiat, fara probleme, astfel de date pot fi publice”.

In Romania, din ce in ce mai multi copii au probleme cu greutatea. Se estimeaza ca unul din trei copii este supraponderal sau obez. Avand in vedere insa numarul mic de parinti care au acceptat masurarea copiilor, datele nu sunt concludente. Ce este cert insa, este faptul ca tot mai multi copii au probleme cu greutatea inca de la varste mici.

La nivel European, aproape 1 din 3 copii are probleme cu greutatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului