Sanatatea copilului

#importanta vaccinuri #vaccinuri copii #vaccinuri

Dr Marinescu, despre vaccinurile care protejeaza copiii de boli: “Exista un risc real de focare”

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre importanta vaccinurilor esentiale in timpul copilariei si efectele pe care acestea le au. Medicul a explicat ca vaccinurile sunt esentiale pentru a ii proteja pe cei mici de bolile copilariei, dar si de faptul ca exista un pericol real de focare, in contextul in care copiii s-au reintors in colectivitate.

 

Totodata, medicul a vorbit si despre efectele negative ale vaccinurilor, de care multa lume se sperie.  

"Vaccinarea este metoda cea mai buna de preventie. Trebuie sa intelegem ca nu exista medicament sau vaccin care sa nu aiba reactii adverse.

Un copil complet vaccinat este un copil protejat de boli infectioase care i-ar putea pune viata in pericol.

Pentru ca cei mici au inceput scoala, parintii trebuie sa se gandeasca ca in colectivitate exista un risc real de a fi focare.

Ce inseamna un copil complet vaccinat

  • 1 doza de vaccin BCG;
  • 4 doze de vaccin Hep B pediatric;
  • cate 3 doze din vaccinurile: DTPa, VPI, Hib, Pneumococic;
  • 1 doza de vaccin RRO.

Exista un risc real ca cel mic sa se infecteze. Indiferent ca vorbim despre bolile copilariei sau nu, care apropo, pot aparea si la adulti.

Cat despre vaccinarea antigripala, parintii se pot gandi si la vaccinarea HPV. Este important de stiut ca nu doar fetitele se vaccineaza, ci si baieteii.

Pentru ca vine sezonul rece si seniori trebuie sa se vaccineze, din punctul meu de vedere, dupa varsta de 60 de ani, acestia au un risc mult mai mare de infectare si de a face complicatii.

Trebuie sa fie facuta vaccinarea antipreumococica, de asemenea, sunt vaccinurile pe care le recomandam in functie de patologia pacientului.

De exemplu, infectia cu hepatita B e o realitate si din pacate, daca nu e tratata si diagnosticata la timp, poate sa imi puna viata in pericol. Si asta se intampla in mod real.", a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului