INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Relatii

#relatii #obiceiuri #incredere

Obiceiuri aparent nesemnificative care afecteaza increderea in relatii

 

Increderea reprezinta un element fundamental in orice tip de relatie, fie ca e vorba de relatii romantice, prietenii sau relatii profesionale. Increderea sta la baza unei conexiuni sanatoase si armonioase. Cu toate acestea, uneori oamenii pot sabota increderea fara sa isi dea seama. Iata mai jos cateva obiceiuri mici, dar semnificative, care pot afecta increderea in relatie.

Comunicarea deschisa si onesta - este foarte important ca fiecare om sa isi exprime gandurile, sentimentele si nevoile fara frica de a fi judecat sau respins. Ascultarea atenta si intelegerea reciproca sunt cheia unei comunicari sanatoase. 

Respectarea intimitatii - fiecare persoana are dreptul la intimitate si la spatiul personal. Invadarea spatiului privat al cuiva sau incalcarea confidentialitatii poate eroda increderea in relatie.

Respectarea promisiunilor - este un element foarte important in construirea increderii. Daca faci promisiuni este crucial sa le respecti.

Sustinerea si incurajarea - specialistii spun ca un partener care ofera sprijin si incurajare in momentele dificile este esential pentru o relatie sanatoasa. 

Rezolvarea conflictelor cu maturitate - conflictele sunt inevitabile, insa ceea ce face diferenta este felul in care le gestionam. Gestionarea conflictelor cu maturitate implica ascultarea partilor implicate, evitarea acuzatiilor si gasirea solutiilor in mod cooperativ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului