Prieteni

#prieten #prietenii #prietenie #relatie #amic #insistenta #plictiseala #chef #discutie #dezvaluiri #comunicare #conversatie

Cum sa scapi de insistentele unui prieten

De multe ori se intampla sa fii stresata, obosita sau pur si simplu lipsita de chef. Ei bine, exact in aceste momente in care ai prefera sa te izolezi de lume si de tot, se intampla sa sune prietena ta dornica sa-ti povesteasca ce si-a cumparat din Mall sau amicul deprimat care a fost parasit de iubita si trebuie consolat.

Avand in vedere insa ca starea ta este una trecatoare, nu te poti certa definitiv cu prietenii tai, ripostand dur si cerand sa fii lasata in pace. Trebuie mai degraba sa ajungi la un armistitiu si sa gasesti o solutie de moment. Cum faci lucrul acesta afli citind in cele ce urmeaza  “Cum sa scapi de insistentele unui amic”.

 

Daca amicul respectiv te cunoaste foarte bine

 

In cazul in care persoana care te-a contactat te cunoaste foarte bine, este posibil ca, explicandu-i starea ta cea proasta, sa priceapa si sa te lase in pace pana iti revii.

In cazul in care persoana respectiva te cunoaste foarte bine, dar n-a stat niciodata prea bine la capitolul intelegere,  singura solutie este sa o tolerezi mai departe. Daca pana acum nu te-au stresat insistentele ei,  de ce ai face-o acum? Doar stii ca asa ii sta in fire si ca nu se va schimba.

 

Daca amicul respectiv te suna

 

In cazul in care prietenul cu care nu ai tu chef sa vorbesti, te suna, poti:

• Sa-i respingi apelul si sa-i trimiti un mesaj in care sa-i spui ca esti intr-o sedinta si ca il vei contacta tu imediat ce vei putea.

• Sa ignori apelurile lui pana cand te va cauta la politie, convins fiind ca ai patit ceva.

• Sa-i raspunzi la telefon si in timpul acesta, tu sa-ti gasesti de lucru prin casa: sa te apuci sa maturi, sa iti faci o scurta sedinta de SPA , sau sa gasesti orice indeletnicire care te ajuta sa vezi respectiva conversatie mai usor de suportat.

 

Daca amicul respectiv insista sa va vedeti

 

Aici intervin mai multi factori care tin de maniere, politete , nivelul relatiei la care ati ajuns etc. Astfel:

• Daca este pentru prima oara cand iti cere sa programati o intalnire, o poti contramanda pretextand o treaba importanta. Ai grija insa, atunci cand ii il anunt acest lucru trebuie sa-i arati ca iti pare rau si urmatoarea invitatie sa faci tot posibilul sa o onorezi, pentru a nu parea neserioasa.

• In cazul in care ti-a cerut de “n” ori pana acum sa va intalniti dar tu intotdeauna ai folosit fel de fel de pretexte pentru a evita aceasta intrevedere, ai doua optiuni: ori o rupi definitiv cu respectivul, caci se vede treaba ca tu chiar nu vrei sa-l vezi si n-are sens sa-i prelungesti agonia ori te dai peste cap si te vezi cu el. Chiar daca esti o persoana foarte ocupata, cu siguranta vei gasi o fereastra mica in care sa-l incluzi si pe prietenul tau cel insistent.

• In cazul in care oricum ai da-o, n-ai cum sa scapi de intalnire si te duci, ai doua variante: ori te imbeti de cum ajungi, fiind ferm convinsa ca euforia si entuziasmul prietenei tale pot fi mai usor de suportat intr-o stare de beatitudine avansata ori flirtezi cu tipul de la masa vecina, timp in care ai grija sa-ti pastrezi cel putin o ureche atenta pentru problemele prietenei tale si un inganat la indemana, pentru momentele in care se cere o aprobare.
 

Daca amicul respectiv te cauta pe Messenger

 

In acest caz, poti multumi linistita minunatei tehnologii denumita Internet si a infinitelor optiuni pe care ti le poate oferi acest mijloc de comunicare. Care sunt acestea? Iata cateva exemple:

• Netarmuita forta a statutului Invisible;

• Puterea pe care ti-o ofera  comanda “Appear permanently offline to this person”;

• Absurdul iminent al unei pane de curent sau al unei conexiuni intrerupte.
 

Ce poti face insa daca respectivul amic cunoaste deja tertipurile pe care le folosesti tu atunci cand te suna, vrea sa va vedeti sau te cauta pe mess?

 

In acest caz ai o singura varianta: iti inchizi telefonul, iti iei un bilet de avion spre o destinatie exotica si fugi.  In urma vacantei relaxante,  cu siguranta vei reveni cu forte proaspate si cantitati suficiente de rabdare pentru a putea face fata reprosurilor prietenului tau abandonat si insistent.


Si in final ce alegi?


Este de preferat ca, in final, sa alegi totusi varianta matura, adica cea care presupune sa fii inteleapta si intelegatoare. Arata-le prietenilor tai insistenti ca le esti aproape macar cinci minute din timpul tau chiar daca te simti lipsita de chef. De ce? Gandeste-te asa.

Sigur au existat momente cand ai fost si tu insistenta la randul tau si ai cautat umarul lor pentru sprijin. Tot asa te-au tratat si ei pe tine? Daca da, atunci ai tot dreptul sa recurgi la solutiile prezentate mai sus. In caz contrar, insa, fii mai ingaduitoare si asculta-ti prietenii atunci cand au probleme, chiar daca sunt cateodata prea insistenti pentru gustul tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii