Plante de apartament

#plante atarnatoare #apartament #plante de apartament

7 plante atarnatoare perfecte pentru apartament

Plantele de interior, prin culoarea verde pe care o au, aduc o nota placuta casei. Pentru a evita aglomerarea rafturilor si a meselor, plantele de interior se pot atarna prin casa. Aceste plante care se pot suspenda in interior se pot gasi in nenumarate soiuri, trebuie doar sa o gasesti pe cea care iti place si se potriveste cel mai bine cu spatiul tau.

 

Hedera Helix

Cunoscuta si sub denumirea de iedera obisnuita sau iederea englezeasca (Hedera Helix) este o planta superba, de un verde intens, lucios. Aceasta planta clasica este una dintre cele mai bune plante de interior, datorita faptului ca are nevoie de putina lumina. Atarna un cos cu iederea englezeasca de tavan si admira vitele elegante care vor curge in cascada.

 

Pilea Depressa

Aceasta planta este utilizata foarte des pentru a fi atarnata in interior, numele ei fiind justificat de frunzele mici si rotunde care cresc pe tulpini subtiri si delicate. Lacrimile bebelusului (Pilea Depressa), are frunzisul delicat si se dezvolta rapid intr-o planta decorativa ideala pentru a fi atarnata. Agata aceasta planta si lasa lacrimile sa curga.

 

Sedum Morganianum

Coada lui Burro (Sedum Morganianum) este una dintre cele mai inedite plante din aceasta categorie. Fiind o planta suculenta, necesita ingrijire minima, ceea ce o face excelenta pentru spatiile interioare. Aceasta planta haioasa este adesea limitata in ghivece mici de masa, dar ea prospera cu adevarat atunci cand frunzele sale groase pot creste nestavilit dintr-un ghiveci suspendat.

 

Chlorophytum Comosum

Este o planta de interior clasica care si-a castigat numele datorita frunzelor spinoase. Fiind o planta suspendata care are nevoie de lumina scazuta, aceasta frumusete se va simti ca acasa in aproape orice spatiu - trebuie doar sa te asiguri ca nu se afla sub lumina directa a soarelui. Frunzisul verde si luminos al plantei de paianjen insufleteste fara efort orice spatiu.

 

Syngonium Podophyllum

Cu frunzele sale mari si ascutite, vita in forma de sageata (Syngonium Podophyllum) este una dintre cele mai bune plante care se pot agata pentru a umple spatiile goale. Iubeste umiditatea, asa ca ea se va simti foarte bine in bucatarie sau in baie. Se poate gasi in nuante de verde, roz si visiniu si este o planta versatila pentru toate tipurile de decor. Asigura-te, insa, ca animalele de companie nu ajung la ea, pentru ca este toxica pentru acestea.

 

Asplenium Nidus

Adauga in casa ta si putin din feriga in forma de cuib de pasare (Asplenium Nidus), ea fiind o planta agatatoare cu frunze superbe, curbate, care isi schimba forma in functie de cantitatea de lumina de care beneficiaza. Lumina intensa face ca frunzele sa se sfarame si ingalbeneasca, asa ca trebuie ferita de lumina directa a soarelui.

 

Nephrolepis Exaltata

Frunzisul cu ramuri pline de feriga din Boston (Nephrolepis Exaltata) creeaza o aparitie cu adevarat frumoasa pentru a fi agatata in intreior. Nu uita ca feriga din Boston adora umiditatea, asa ca va fi fericita daca ii vei pulveriza apa pe frunze zilnic, evitand astfel uscarea lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare