De prin lume adunate

#legende populare Valentine’s Day #legende Valentine’s Day #valentines day

Valentine’s Day – legende populare de care nu stiai

Ziua de 14 februarie are mai multe denumiri, cum ar fi Valentine's Day, Ziua Indragostitilor sau Ziua Iubirii. Pe aceasta data, oamenii din lumea intreaga sarbatoresc iubirea in toate formele ei. Pentru a intelege mai bine aceasta sarbatoare este indicat sa afli cateva detalii despre ea. 

 

Se spune ca Sfantul Valentin a fost un preot care a casatorit in secret multe cupluri in anii 270 d. Hr. In acea perioada Imparatul Roman Claudius al II-lea a interzis casatoriile intre persoanele tinere, pe motiv ca "barbatii tineri casatoriti nu sunt soldati buni". 

O alta legenda spune ca Sfantul Valentin era in inchisoare cand s-a indragostit de fiica temnicerului. Inainte de a fi decapitat, el a scris o scrisoare pentru iubita lui, in care s-a semnat "al tau Valentin". Acesta este considerat inceputul scrisorilor de dragoste.

Sarbatoarea Lupercalia este legata strans de ziua Sfantului Valentin. In perioada imperiului roman, ziua de 14 februarie era dedicata lui Juno, Zeita Femeilor si a Casatoriei. A doua zi incepea Festivalul Fertilitatii, denumit si Lupercalia. 

In prezent, fiecare tara are propria traditie in ceea ce priveste ziua de 14 februarie. spre exemplu, in Danemarca si Norvegia se sarbatoreste Valentinstag. In Franta este sarbatorit Sfantul Valentin si se organizeaza multe evenimente si ceremonii cu aceasta ocazie. In Suedia aceasta zi este numita "ziua tuturor inimilor". In America in aceasta zi se sarbatoreste orice fel de iubire. In Romania sarbatorim pe 14 februarie Valentine's Day, iar pe 24 februarie Dragobetele, ambele fiind zile dedicate iubirii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea