De prin lume adunate

#festival #teatru #concerte #dan puric #tudor gheorghe

Tudor Gheorghe si Dan Puric la Festivalul Artelor din Bucuresti

Festivalul Artelor, aflat la a doua editie, se va derula in perioada 10 - 15 Octombrie 2010, la Bucuresti. Scenele culturale ale capitalei vor gazdui timp de 5 zile numeroase spectacole. In cadrul evenimentului Festivalul Artelor, publicul va participa la spectacole de teatru, de muzica clasica, spectacole de balet, recitaluri instrumentale sau lansari de carte.

Printre participantii la aceasta editie a Festivalului Artelor Bucuresti se numara  mari artisti romani precum Radu Beligan, Tudor Gheorghe, Ion Caramitru, Dan Puric, Felicia Filip , Maia Morgenstern.

Unul dintre cei mai apreciati muzicieni internationali, Lothar Hensel, va deschide festivalul cu un spectacol cu orchestra simfonica, "Tango Sinfonico" la bandoneon. In cadrul celei de-a doua editii a festivalului vor exista moment inedite precum relansarea Revistei Moftul Roman sau lansarea volumului biografic al maestrului Tudor Gheorghe intitulat "In umbra menestrelului".

 

Conferinta despre iubirea crestina si martiri cu Dan Puric

 

Dan Puric revine la Festivalul Artelor Bucuresti cu o noua reprezentatie. "Conferinta despre iubirea crestina si martiri" este numele spectacolului pe care maestrul il va prezenta in premiera la Palatul National al Copiilor pe data de 12 octombrie 2010 , incepand cu ora 19.00. Dan Puric invita bucurestenii la un dialog plin de duh, arta si simtire, in interpretarea ce il caracterizeaza.

 

Ion Caramitru tine Conferinta Limitele Asteptarii

 

11 octombrie va fi ziua in care maestrul Ion Caramitru va intra in dialog cu publicul si cu societatea civila prin intermediul unei reprezentatii, "Conferinta Limitele Asteptarii". Conferinta va avea loc la Palatul National al Copiilor. Expozeul are la baza conferinta sustinuta in 1992 in Camera Comunelor din Londra si a fost gandit pentru a exprima respectul si recunostinta familiilor celor cazuti in Revolutie si revolutionarilor. Conferinta pastreaza structura celei de la inceputul deceniului trecut, insa este actualizata, raportata la ziua de astazi si subliniind ideea ca nimic nu s-a schimbat de atunci si pana acum.

 

Tudor Gheorghe aduce melodiile perioadei interbelice

 

Festivalul Artelor Bucuresti are si darul de a readuce in atentia publicului cele mai frumoase melodii autohtone. Tudor Gheorghe va fi artistul care va pune in scena o reprezentatie ce va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul celor doua legende ale muzicii interbelice: Zavaidoc si Jean Moscopol . Tudor Gheorghe va aduce in maniera sa unica piesele extrem de populare ale perioadei interbelice: "Di, di, di, murgule, di", "Aseara fusei la una", "Din ochii care-am plans vreodata" sau "Da mainile sa te sarut".

 

Programul festivalului

 

Duminica, 10 octombrie
Sala Palatului, ora 19.00: Tango Sinfonico - Lothar Hensel
Palatul Sutu, ora 19.00: Intoarcerea Zidarului

Luni, 11 octombrie
Sala Palatului ora 19.00: Memorialul "Stefan Iordache"

Marti, 12 octombrie
Teatrul National Bucuresti , Sala Amfiteatru, ora 19:30: Ion Caramitru. Conferinta "Limitele asteptarii"
Palatul National al Copiilor, 19.00: Dan Puric. Conferinta despre iubirea crestina si martiri.
Sala Palatului, ora 19.00: Premiera Tudor Gheorghe. "Cavalerii felinarelor tarzii"

Miercuri, 13 octombrie
Sala Palatului, ora 19.00: Inima mea, Moldova. Cei mai indragiti si apreciati artisti de la Chisinau vor oferi o seara deosebita ce va destainui bucurestenilor o farama din sufletul muzicii de peste Prut.
Palatul National al Copiilor, ora 19.00: Dan Puric: One Man Show - Vis

Joi, 14 octombrie
Teatrul Evreiesc de Stat, ora 19.00: Helea, dragostea mea!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea