De prin lume adunate

#schimbari importante #marea britanie #bani #imn national

Schimbari importante in Marea Britanie dupa moartea reginei. De la bani, la imnul national si pana la linia de succesiune la tron

Linia de succesiune britanica determina ordinea in care membrii familiei regale sunt in linie dreapta pentru a mosteni tronul. Astfel, dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a au loc schimbari importante.

 

Acum ca Regele Charles a succedat la tron, toti cei din linia de succesiune au avansat automat cu un loc. Membrii familiei regale cei mai afectati de aceasta schimbare sunt noul monarh si printul William, care este primul in linia de succesiune la tron.

"Philip a numit-o o firma - dar nu este o afacere", a declarat anterior Marlene Koenig, istoric regal. "Singurele persoane care conteaza cu adevarat intr-o monarhie sunt suveranul si mostenitorul tronului. Nu exista un rol constitutional pentru nimeni altcineva in cadrul familiei regale", a mai adaugat el.

Marea Britanie a intrat intr-o perioada de doliu national

Marea Britanie a inceput vineri o perioada de 10 zile de doliu national, fapt anuntat de regele Charles. Dupa cum au relatat Jacob Zinkula si Jyoti Mann de la Insider, pietele bursiere, magazinele si bancile se vor inchide in anumite momente in aceasta perioada, iar funeraliile din 19 septembrie vor deveni o sarbatoare nationala oficiala.

Portretul reginei va fi inlocuit pe banii britanici

Monedele si bancnotele britanice, pe care se afla portretul reginei, vor fi inlocuite cu portretul noului monarh, regele Charles. Cu toate acestea, procesul de inlocuire a portretului ar putea dura cativa ani din cauza numarului mare de bancnote aflate in prezent in circulatie.

Chiar daca regina Elisabeta a II-a i-a succedat tatalui sau, regele George al VI-lea, in anul 1952, aceasta nu a aparut pe o bancnota a Bancii Angliei pana in 1960.

Versurile imnului national al Marii Britanii se vor schimba

Timp de 70 de ani, imnul national al Marii Britanii a fost "God Save the Queen". Acum, ca reginei ii succede fiul ei, Charles, versurile vor reveni la versiunea masculina, "God Save the King", care era folosita inainte ca regina sa urce pe tron.

Emisiunea anuala de Craciun a reginei Elisabeta a II-a ar putea fi preluata de noul monarh

Regele George al V-lea a fost primul monarh britanic care s-a adresat publicului cu discursul sau din ziua de Craciun, in anul 1932, potrivit site-ului familiei regale. Scopul discursului anual este de a reflecta asupra anului trecut si asupra semnificatiei sarbatorii de Craciun, conform insider.com.

Emisiunea a fost o traditie mentinuta de regina Elisabeta a II-a si a devenit o "parte intrinseca a festivitatilor din ziua de Craciun pentru multe persoane din Commonwealth", se mai arata pe site.

Bineinteles, noul monarh va trebui sa decida daca va continua aceasta traditie dupa moartea reginei sau daca se va opri aici.

Totodata si atributiile sale ceremoniale si parlamentare vor fi, de asemenea, transferate noului monarh, adica regelui Charles.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea