De prin lume adunate

#satul sacaramb #comoara naturala #romania

Locul din Romania, plin de metale pretioase! O comoara naturala

In Romania exista un loc in care se gasesc “peste 100 de elemente din tabelul lui Mendeleev care se gasesc aici!”. Prin comparatie, tabelul lui Mendeleev are 118.

 

Este vorba despre satul Sacaramb din judetul Hunedoara care a devenit, in ultimii ani, o destinatie turistica populara pentru amatorii de excursii in natura, dar mai ales pentru pasionatii de istorie.

Satul ascunde peisaje uimitoare, dar este cunoscut in special pentru bogatia minelor de aur, dar si a numeroaelor elemente din tabelul lui Mendeleev. 

Satul Sacaramb este locul in care a slujit preotul greco-catolic Vasile Colosi. Acesta a trecut in viata de apoi in anul 1814. Insa, in urma cu patru ani a fost descoperit mormantul preitului, care a fost reamenajat  ca loc de pelerinaj spiritual si cultural, putand fi vizitat de credinciosi si turisti.

In plus, Sacarab era cunoscut pentru concertele date de Filarmonica din Viena. Localitatea era una dintre cele mai cosmopolite, cu oameni adusi din toata lumea, furati fiind de mirajul aurului.

"Zona este arhicunoscuta ca fiind un laborator mineralogic unic in lume. Sunt peste 100 de elemente din tabelul lui Mendeleev care se gasesc pe o suprafata de un 1 kilometru patrat", spune Alexandru Tokar, organizator, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea