De prin lume adunate

#revelion 2024 #revelion

Revelionul a inceput deja. Primii locuitori ai planetei care au intrat in 2024

Desi Romania mai are cateva ore pana la trecerea dintre ani, multi locuitori ai planetei au trecut deja in 2024.

La ora 12:00, pe 31 decembrie 2023, ora locala, Kiribati a devenit prima tara din lume care a trecut in anul 2024.

Kiribati este un arhipelag format din 33 de atoli si insule situate in Oceanul Pacific, la est de Insulele Marshall si la vest de Samoa. Este cea mai estica tara din lume si are o populatie de aproximativ 110.000 de locuitori.

Revelionul in Europa

In Europa, Revelionul este sarbatorit cu multa bucurie si entuziasm. In multe tari, au loc petreceri si concerte, iar oamenii s-au bucurat de compania prietenilor si familiei.

In Romania, Revelionul este sarbatorit cu traditii si obiceiuri specifice. In multe case, se servesc preparate traditionale, cum ar fi pifia, salata de beouf, acopaniate de alte apritive si traditionala tuica sau palinca. La miezul noptii se deschid sticlele de vin spumant sau sampanie, se da noroc, se fac urari si se urmareste focul de artificii. 

Ultimii locuitori ai planetei care intra in 2024

Ultimii care vor sarbatori Anul Nou vor fi cei care locuiesc in Insula Howland, situata de partea celalata a liniei internationale de schimbare a datei, la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia. Insula Howland este un atol din Oceanul Pacific, ce apartine Statelor Unite ale Americii, scrie realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea