De prin lume adunate

#restaurant #restaurant cu specific #restaurante italienesti #mancare italieneasca

Restaurante italienesti in Bucuresti

Restaurantele italienesti din capitala te imbie cu preparate savuroase si sanatoase. Pizza, paste, salate sau dulciuri rafinate sunt doar cateva dintre preparatele de baza ale unui meniu italienesc. De la restaurante pretentioase, pana la celebrele trattorii, cu atmosfera familiara si placuta, localurile cu specific italienesc sunt de departe preferatele bucurestenilor.

 

 

Ce trebuie sa stii despre bucataria italieneasca

 

Bucataria italiana este una dintre cele mai renumite bucatarii din lume, cu preparate savuroase si proaspete. Italia este cunoscuta in primul rand pentru diversitatea de paste. Cannelloni, farfalle, fettuccine, gnocchi, linguine, penne, ravioli, spaghetti sau tortellini sunt doar cateva dintre felurile de paste care se servesc in Italia, alaturi de diverse sosuri si carnuri. Uleiul de masline este un alt ingredient folosit intens in bucataria italieneasca.

Acesta se foloseste la salate, paste, prajeli. Rosiile, pomodoro, sunt unele dintre cele mai folosite legume in bucataria italiana, atat pentru preparare pastelor, cat si a aperitivelor. Orezul este preparat ca granitura pentur felurile principale si se poate gati in peste 200 de retete distincte. Branza este un alt ingredient de baza al alimentatiei italienilor. Mozzarella, ricotta, gorgonzola, mascarpone, parmigiano reggiano sau grana padano sunt doar cateva dintre deliciile din branza ale Italiei.

 

Ce trebuie sa incerci din bucataria italieneasca

 

Bucataria italineasca a dat nastere unor preparate care au ajuns in scurt timp in meniurile restaurantelor din lumea intreaga. Astfel, Insalata Caprese esste cea mai simpla salata italiana, compusa din mozzarella, rosii si busuioc, cu sare, piper si ulei de masline. Pizza este preparatul care a acaparat intreaga lume. Cu diverse ingrediente, de la cascaval, salamuri si legume, pizza vine in numroase combinatii. Pasta Alla Carbonara este cel mai cunoscut fel de paste, realizat din carne si sosuri. 

Ossobuco Alla Milanese este un preparat realizat din carnea si osul unui picior de vitel, cu usturoi, patrunjel si lamaie. Lasagna este o mancare preparata din straturi de paste, carne tocata, sos de rosii si cascaval. Panettone este un cozonac cu fructe. Cassata Alla Siciliana este un tort cu branza dulce, piscoturi, martipan si fructe confiate . Tiramisu este o prajitura cu piscoturi inmuiate in crema de cafea si de mascarpone.

 

Unde mancam preparate italienesti in Bucuresti

 

Restaurantul Sale e Pepe

 

Restaurantul Sale e Pepe se afla in centrul Bucurestiului, in apropiere de Sala Palatului. In acest restaurant atmosfera este intima si eleganta, muzica discreta, iar preparatele sunt 100 % italienesti. Bucatarul italian te va imbia cu o varietate larga de feluri de pizza cu blat subtire si crocant, paste, bruschette, precum si preparate delicioase din pui, peste, vita si porc.

Tiramisu si tarta ricotta sunt vedetele meniului de desert. In meniu vei mai gasi preparate speciale pentru micul dejun, antipasti, paste, pizza, preparate din peste, pui, porc, vita, preparate, la gratar, garnituri, salate, deserturi si bauturi racoritoare si alcoolice.  Restaurantul Sale e Pepe se afla pe strada Luterana, la numarul 3, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.315.89.89.

 

Restaurantul Buongiorno

 

Restaurantul Buongiorno este un restaurant italienesc deschis intr-o cladire frumoasa si impunatoare de pe bulevardul Lascar Catargiu. Acest restaurant serveste preparate italiene, intr-o ambianata rafinata, atat in interior, cat si pe terasa deschisa de primavara pana toamna. In meniul de la Buongiorno vei gasi pizza, paste, supe si creme, salate, lasagna, gustari, orez, preparate la gratar, mancare gatita, garnituri, deserturi si bauturi. Restaurantul se afla pe Bulevardul Lascar Catargiu, la numarul 56, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.317.43.63.

 

Restaurantul Trattoria di Verdi

 

Restaurantul Trattoria di Verdi este dragut, frumos amenajat si iti lasa impresia ca te afli pe o terasa la mare. Localul este spatios, iar peretii de culoare caramizie te fac sa te simti confortabil.Toti peretii restaurantului sunt tapetati cu numeroase tablouri, de diferite marimi, multe dintre ele cu poze din reclame italinesti, peisaje romantice din Italia sau personalitati din lumea filmului. Pe unele etajere vei observa si sticle de vin vechi care te imbie la o farfurie de paste sau o pizza gustoasa. Un alt lucru care aminteste de Italia este si muzica. La Trattoia Verdi nu vei auzi decat muzica italieneasca. Eroz Ramazotti, Laura Pauzini, Al Bano si Romina Power si lista poate continua.

Trattoria este un local tipic italienesc, unde preparatele sunt italienesti. Antipasto, supe, salate, pizza, garnituri sau preparate din carne de pui, porc, miel sau vita sunt cateva dintre mancarurile italienesti pe care le poti savura la Trattoria Verdi . Meniul pe care sunt scrise mancarurile de la Trattoria este unul frumos desenat, mare, cat o foaie de ziar si aduce aminte de picturile italienesti, in culori pastelate.

Restaurantul Trattoria di Verdi se afla pe strada Mendeleev, la numarul 1, iar rezervari se fac la numarul de telefon 0735.333.021. Restaurante Trattoria di Verdi vei mai gasi si in Piata Alba Iulia, Bulevarul Aviatorilor si in Herastrau.

 

Restaurantul  Tratoria Roma

 

Trattoria Roma este un loc cu stil, in care lipsesc fetele de masa, unde te simti bine si pentru faptul ca nu iti sufla nimeni in ceafa. Specialitatile din peste, fructele de mare si retetele consacrate din regiunea Romei atrag impatimitii bucatariei italiene. Preparatele sunt realizate dupa retete traditionale italienesti, de la mama Italia. In meniu vei gasi branzeturi, aperitive, paste, preparate pe baza de peste, preparate pe baza de carne de vita si pui, salate, garnituri, deserturi, bauturi racoritoare si alcoolice si o selectie de vinuri rafinate.

Restaurante Trattoria di Roma se gasesc pe strada Lister, numarul 1,in Piata Operei, pe strada Mihai Eminescu, numarul 114 si pe Calea Dorobanti, la numarul 177.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea