De prin lume adunate

#irina margareta nistor #evenimente #cinematografie #tainele cinematografiei

Irina-Margareta Nistor te initiaza in tainele cinematografiei

Atat pasionatii de film, cat si cei incepatori in acest domeniu pot afla cele mai importante lucruri despre minunata lume a cinematografiei participand la un proiect initiat de Asociatia Romana pentru Cultura Educatie si Normalitate (ARCEN).

Proiectul, intitulat "Atelierele ARCEN", va fi lansat oficial pe 26 noiembrie, la ora 20.00. Primul atelier din cadrul acestui proiect va fi gazduit de Irina-Margareta Nistor, unul dintre cei mai cunoscuti critici de film din Romania.


"Tur de cinema pe repede inainte", o analiza a celor mai importante aspecte din lumea filmului

Irina Margareta-Nistor urmeaza sa sustina prelegerea "Tur de cinema pe repede inainte. Video-Ghid: Irina Margareta Nistor", organizata sub forma unei istorii a cinematografiei. Participantilor li se vor explica pe larg concepte de specialitate. De asemenea, prelegerea va fi exemplificata cu secvente din filme fara valoare, cat si cu pelicule care si-au castigat celebritatea de-a lungul timpului.

Criticul de film isi propune sa ofere intrebari la o serie de intrebari importante: cum ne formam o cultura cinematografica, cum deosebim un film bun de un film prost, cum trebuie sa privim un lungmetraj etc. Acelasi seminar isi propune sa explice ce film trebuie sa alegem: cel de la cinema sau cel de pe calculatorul de acasa.


Cat va costa intrarea la prelegerea Irinei-Margaretei Nistor

Seminarul Irinei-Margareta Nistor va avea loc luni, 26 noiembrie 2012, la Ceainaria Ceai la Vlaicu din Capitala (str. Aurel Vlaicu, nr. 7). Durata este de doua ore, iar intrarea costa 16 lei, accesul publicului facandu-se in limita locurilor disponibile.

Atelierele ARCEN se vor desfasura lunar, pana in luna februarie a anului 2013.


Despre Irina-Margareta Nistor

Irina-Margareta Nistor este absolventa a sectiei franceza - engleza a Universitatii Bucuresti. In anul 1980, a inceput sa lucreze in Televiziunea Romana, unde a subtitrat peste 500 de pelicule si a realizat emisiuni ca "Ecranul", "Serialul Serialului" sau "Video Ghid".

Aceeasi Irina-Margareta Nistor este vocea care a dublat mii de filme straine care circulau pe casete video in perioada de dinainte de '89. De-a lungul timpului, a participat la cele mai importante festivaluri de filmes (Cannes, Berlin, Venetia, Cesar etc) si a avut ocazia sa ia interviuri unor nume importante din lumea filmului: Francis Ford Coppola, Giuliano Gemma, Anthony Minghella.

Sursa foto: vice.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea