De prin lume adunate

#evenimente #festival #evenimente bucuresti #festivaluri mai

Festivaluri de mai in Bucuresti

Luna mai aduce in capitala o serie de evenimente interesante pentru toate gusturile. Concerte, baluri sau targuri de carte sunt doar cateva dintre evenimentele pe care nu trebuie sa le ratezi.

Balul Bucurestiului Interbelic 2012

In data de 24 mai, de la orele 20.00, are loc a treia editie a Balului Bucurestiului Interbelic. Evenimentul are loc la Cercul Militar National, in Sala Bizantina si Sala Gotica. Costumatiile retro inspirate din moda anilor '20 - '30, care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

In programul Balului sunt incluse momente de dans din perioada interbelica, momente de teatru din Bucurestiul de altadata, masa festiva, premii pentru cele mai bune costume interbelice.

Degusta Moldova

Degusta Moldova reuneste aproximativ 150 de persoane din zona comerciala a vinului in data de 18 mai. Manifestarea debuteaza cu un master class cu degustare ghidata despre vinurile din Moldova, sustinuta de somelierul Sergiu Nedelea si dedicat profesionistilor din industria vinului. Cu aceasta ocazie, amatorii de vin din Romania au prilejul de a discuta cu personalul cramelor prezente si sa deguste vinurile prezentate.

Cele 13 standuri ale expozantilor sunt impodobite cu vinuri pentru toate buzunarele si gusturile, semnate de producatori cunoscuti pe piata romaneasca: Cricova, Purcari, Bostavan, Lion Gri, Chateau Vartely, dar si nume noi pentru majoritatea consumatorilor de vin, precum Fautor, Suvorov Vin, DK Intertrade, Vinaria Tiganca, Vinaria Cainari, Cimislia, Agro-Vin Bulboaca, Dionysos Mereni si Migdal-P.

Festivalul Luminii 2012

In Bucuresti, evenimentul are loc in Parcul Carol, in data de 19 mai, incepand cu ora 21.00, o data cu lasarea intunericului, cand parcul se va lumina de la cele 10.000 de lumanari.

Tema centrala a editiei de anul acesta este "Redescopera frumusetea lucrurilor marunte!" si aduce activitati inedite, precum: spectacol cu foc si lumini oferit de ArtFusion, teatru de papusi pentru cei mici, jocurile copilariei, expozitii de fotografie si picturi.

Kilipirim

Cele mai mari discounturi la carte pe care le poti gasi in Bucuresti te asteapta intre 16 si 20 mai la Sala Dalles, unde incepe targul Kilipirim. De miercuri si pana duminica, toti iubitorii de lectura vor avea ocazia sa cumpere mii de carti cu un discount cuprins intre 10 si 70% si sa aleaga, de asemenea, dintre cateva sute de titluri cu preturi speciale de 5 lei, 7 lei sau 10 lei.

Oferta generoasa a editurilor acopera toate domeniile de interes ale cititorilor: beletristica, hobby, stiinta, carte pentru copii, arta, arhitectura sau design.

Festivalul de Arta Maiart

Festivalul de Arta Maiart editia a VIIa Teatru, Muzica si Dans, va avea loc in Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti. Festivalul este dedicat trupelor de tineri amatori iubitori de teatru muzica si dans din toata tara.

Festivalul Club A

Intre 18 si 20 mai, in Club A din Bucuresti va avea loc o noua editie a Festivalului Club A, in cadrul caruia vor canta live numeroase trupe.

Printre acestea se numara Maya, Changing Skins, Tectonic, Les Elephants Bizarres, Tapinarii, Timpuri Noi, Vita de Vie, URMA, Cargo, Nu & Apa Neagra, Ad Hoc, Blackbeers, The MOOoD, Partizan, Vunk, Parazitii, Directia 5, Flesh Rodeo, Luni la Teatru, Manfellow, Grupul de Rezistenta, Luna Amara, Trupa Veche. ZOB, OCS, Celelalte Cuvinte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea