De prin lume adunate

#hobby #cursuri #cursuri de gatit #arta culinara #gastronomie

Cursuri de gatit

Visezi sa iti impresionezi prietenii si persoana iubita cu mancaruri pregatite chiar de tine? Ei bine, daca nu te-ai gandit pana acum, poti merge la cursurile de gastronomie . In Bucuresti exista centre care organizeaza cursuri de pentru amatori. Pe langa invatarea unor notiuni de baza in arta culinara, iti vei face prieteni si iti vei petrece timpul liber intr-un mod placut si vei evada din cotidian.

 

Cursuri de gastronomie la Fiorarte

 

Fiorarte este un loc in care arta se imbina armonios cu rasfatul, intr-un joc unic al detaliului personal. Este un loc privilegiat unde imaginatia este lasata libera sa contureze trasee ideale de relaxare, sa modeleze noi hobby-uri, sa conspire la liniste, sa exprime ganduri si emotii, sa exploreze semnificatiile timpului liber. In timpul tau liber poti face orice iti doresti. Te poti recreea si poti creea dincolo de rutina cotidiana. La Fiorarte te vei intalni cu frumosul si arta, vei fi primit cu drag si te vei regasi.

Atelierul Fiorarte organizeaza cateva cursuri interesante pentru timpul tau liber. Pe langa cursurile de pictura si ceramica, mai poti participa si la cele de gastronomie. La Centrul Fiorarte, exista traineri specializati in modulele pe care le predau si ofera clientilor toate informatiile de care au nevoie.

Cursul de gastronomie dureaza o luna de zile si este destinat celor care vor sa invete arta de a gati. Cursul este si o ocazie de a socializa si de a-ti face noi prieteni. Organizatorii acestor cursuri spun ca dupa terminarea sedintelor, cursantii raman prieteni si continua sa se intalneasca la un ceai si au format deja o comunitate. Grupele sunt formate din maxim 20 persoane. In functie de sezon, atelierul vine cu module noi, adaptate la evenimentele curente. La Fiorarte, cursul incearca sa te introduca in tainele culinare, sa iti dezvaluie secretele marilor maestri ai gastronomiei mondiale. Cu putin efort, vei reusi sa pregatesti singur persoanei iubite o cina de neuitat.

Mai multe detalii despre cursul de gastronomie, inscrieri si preturi vei obtine la numarul de telefon 0730.90.90.35. Atelierul Fiorarte se afla in cartierul Floreasca, pe strada Soldat Neagu Florea, la nuamrul 7.

 

Cursuri de gatit mancare japoneza

 

Esti pasionat de cultura nipona si vrei sa adopti un stil de viata si alimentar sanatos? Daca iti plac mancarurile japoneze si esti fan sushi, insa nu prea poti merge mereu in restaurantele cu specific japonez, unde preturile sunt destul de piperate, noi iti propunem cursurile de gastronomie japoneza.

Pentru cei care isi doresc sa invete sa gateasca singuri mancare japoneza, Scoala Japoneza organizeaza cursuri de pregatire a diferite feluri de mancare traditionala japoneza. Pretul unei lectii este de 35 de lei, la care se mai adauga si costul ingredientelor. In zilele de 12 si 26 februarie vei invata sa gatesti Makizushi. Makizushi sunt rulourile de sushi, numite astfel datorita formei lor cilindrice si sunt invelite in alge uscate. Costul acestui modul este de 35 de lei, iar ingredintele 10 lei si dureza timp de doua sedinte, cate o sedinta pe saptamana.

Modulul doi propune invatararea unui alt fel de mancare nipona: Oyakodon. Oyakodon este un fel de mancare format dintr-un blat de orez peste care se adauga diferite ingrediente. In cazul oyakodon este vorba de carne de pui si ou, de unde si numele sau, oya insemnand "parinte" iar ko "copil". Pretul acestui modul este de 35 de lei la care se adauga 5 lei pentru ingrediente. Cursul este structurat pe doua sedinte, in zilele de 5 si 19 februarie. Toate cursurile incep de la ora 19:00. Scoala Japoneza se afla pe strada Biserica Enei, la numarul 2, iar detalii despre inscrieri se pot obtine la numarul de telefon 021.314.20.85.

 

Curs de bucatari amatori

 

Un alt centru unde poti urma cateva cursuri de gastronomie pentru amatori este THR. Cursul imbina teoria, practica si imaginatia cursantilor. La acest curs vei invata sa cunosti si sa identifici materiile primie vei afla despre tehnicile moderne de lucru si tratamente termice. Vei invata sa prepari salate si sosuri din bucataria internationala, decoruri din legume si fructe, gustari si antreuri din bucataria internationala, preparate de baza din toate tipurile de carne, garnituri si dulciuri si deserturi moderne. Cursantii pot opta, la alegere, pentru unul sau mai multe module de pregatire.

Fiecare modul se va finaliza cu dejun/cina, in care degustarea preparatelor realizate va reprezenta un motiv pentru schimb de impresii si socializare. Durata modului este de 5 zile. Centrul organizeaza si cursuri speciale de bucatari, pentru cei care vor sa practice aceasta meserie. Durata acestui curs este de sase luni si implica cunoastrea aprofundata a artei culinare. THR Group se ala pe Bulevardul Poligrafiei, la numarul 3, iar detalii despre curs se pot obtine la numarul de telefon 021.549.28.50.

 

Curs de gastronomie traditionala si ecologica
 

La sfaritul lunii, pe 31 ianuarie, la Muzeul Satului are loc de la ora 15:30 un curs de gastronomie traditionala si ecologica. Daca esti interesat sa afli care sunt principiile dietei naturiste si care sunt pericolele si amenintarile din alimentatia moderna esti invitat sa descoperi mai multe la acest curs. Participarea este gratuita. Cursul este tinut de profesorul universitar Pavel Chirila , iar inscrierile se fac la numarul de telefon 0745.138.045. Muzeul Satului se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 28.

 

Gastronomie de lux

 

La Hotelul Parc din capitala se organizeaza inca de anul trecut cursuri de gastronomie cu unii dintre cei mai buni buctari de la noi. este un personaj experiementat, rafinat, elegant "connaisseur", "a man of taste". Este un personaj misterios si atragator care se bucura de adevaratele placeri ale vietii.

Societe va prezinta Cooking Classes, lectii rafinate de gatit in bucataria cu Chef . Cursurile au loc in fiecare duminica si te asteapta cu o portie de "bien vivre", te introduce in tainele artei culinare si te invata trucuri ale bucatariei de la unul dintre cei mai buni bucatari din Romania. Fiecare curs este desavarsit de o lectie de "wine pairing" (asocierea vinului cu mancarea), povestita de catre un experimentat sommelier. La sfarsitul lectiei vei putea savura propriile creatii impreuna cu noii tai prieteni de la cursul de gatit.  Mai multe detalii despre cursurile de gatit de la Societe Gourmet poti obtine la numarul de telefon 0723.552.736. 

 

Curs de gatit online

 

Daca nu ai timp sa te deplasezi la scolile si centrele speciale care organizeaza cursuri de gastronomie, poti opta pentru un curs online. Cursurile sunt adaptate in functie de programul cursantului, iar durata unei sedinte este de doua ore in care sunt predate teme practice si teoretice.

Cursurile sunt tinute in sistem de conferinta on-line live si sunt sustinute de catre specialistii in arta culinara. Taxa unui curs pentru amatori este de 8 euro si se achita inainte sau dupa ce ati completat un formular special, iar taxa unui curs pentru bucatari profesionisti este de 14 euro.

La aceste cursuri vei invata sa gatesti natural, sa asociezi alimentele, sa cunoscti chimia alimentara si multe alte lucruri interesante cu care iti vei impresiona prietenii la prima cina gatita de tine. Mai multe detalii despre acest curs gasesti aici.

Daca ti-am deschis apetitul pentru invatarea unor noi retete culinare, iti prezentam si cateva filme care abordeaza acest subiect si care cu siguranta iti vor face seara mai placuta: Ratatouille, Chocolat, No Reservations sau Julie and Julia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea