De prin lume adunate

#concert #jazz #papa la soni #adrian naidin

Concert de jazz cu Adrian Naidin la Papa la Soni

Joi, 26 ianuarie, de la ora 20.30, la Papa la Soni, pe Sfintii Voievozi esti asteptat la un concert de jazz cu Adrian Naidin .

Violoncelul lui Adrian Naidin suna ca o intreaga orchestra uneori, alteori picteaza sau sopteste versuri. Stralucitor in partiturile clasice, ingenios si tehnic in jazz, de la genurile traditionale, pana la cele experimentale, plin de forta si har in folclor, Adrian Naidin vorbeste, oricare ar fi limbajul, despre muzica.

"Nichita Stanescu spunea ca muzica este un raspuns caruia nu i s-a pus vreo intrebare. De drag de Nichita, adaug ca nu exista muzica fara iubire si nici iubire fara iertare. Toate intr-un unic sens: vertical", spune Adrian Naidin.

L-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit "Paganini al violoncelului", il numara printre cei mai talentați dintre ucenicii sai. Desi are o structura si o educatie orientate spre clasic, Adrian Naidin a experimentat si alte limbaje, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, pana la world music sau pop.

In etno-jazz a stralucit inca de la prima incercare, in spectacolul "Damian’s Fire", montat de Damian Draghici in 2001 la Bucuresti. Este compozitor de muzica de scena, confirmat, printre altele, in colaborarile cu compania de teatru Alekton din Atena.

Orice gen poate suna perfect daca violoncelul simte muzica in mainile unul profesionist inzestrat cu har, spun cei care l- au ascultat pe Adrian Naidin la violoncel sau voce in concertele de folclor romanesc si grecesc susținute in urma cu cativa ani la Atena, alaturi de Thanassis Polikandriotis, sau in spectacolele de flamenco de la Bucuresti, alaturi de dansatorul si percutionistul argentinian Lucas Molina.

Absolvent al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, licențiat in Violoncel si Muzica de Camera, Adrian Naidin s-a perfectionat cu muzicanul Mischa Maisky. A debutat in 1988 la Opera Maghiara din Cluj Napoca si este, din 2001, membru al Orchestrei Nationale Radio Bucuresti.

Daca vrei sa mergi la acest concert, este indicat sa iti face rezervare la numarul de telefon 0755.659.653.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea