De prin lume adunate

#hobby #golf #indoor #outdoor #sport #miscare #club

Cluburi de golf in Bucuresti

Combinatia de sport, natura, relaxare si peisaje care iti clatesc privirea au facut din golf unul dintre cele mai exclusiviste sporturi din lume. In ultima vreme insa si in Romania si-au facut aparitia cateva cluburi private de golf. Daca aceasta varianta nu te incata, exista si simulatoarele de golf, care iti invadeaza spatiul privat si poti juca golf chiar la tine in sufragerie.

Originea golfului este in mare parte incerta, insa inclinam sa credem ca acest sport a aparut in Scotia. Acest lucru este sustinut si de existenta unui vitraliu din Marea Catedrala Gloucester care reprezinta imaginea unui jucator de golf. Scotia este si caminul celui mai vechi teren de golf din lume St. Andrews, care a fost folosit de la inceputul secolului al XVI lea, iar in anul 1860 primul British Open s-a jucat in Scotia, la Prestwick.

Diplomatic Club

Terenul de golf de la Clubul Diplomatic este cel mai vechi si cel mai cunoscut atat din Bucuresti, cat si din Romania. Terenul este restrans, cu 6 gauri. Inainte de 1989, terenul de golf avea 18 gauri, insa odata cu amenajarea parcului Herastrau s-au pierdut 12 gauri.

Clubul Diplomatilor din Bucuresti a fost construit in 1972, pe malul lacului Herastrau si ofera servicii de calitate pentru un public destul de restrans si rafinat. Aici se poate vedea poate cel mai bine atmosfera de high life a Bucurestiului. Pe langa terenul de golf, la club vei mai gasi si terenuri de fotbal, baschet si tenis. tot in cadrul clubului exista si o piscina si un restaurant.

La Clubul Diplomatilor se organizeaza frecvent expozitii de arta, receptii, conferinte si multe alte evenimente. Accesul este permis doar membrilor, iar de acest statut nu se pot bucura decat diplomatii straini si romani precum si personalitati ale societatii romane. Clubul Diplomatic din Bucuresti se afla pe Aleea Mina Minovici, la numarul 1, langa parcul Herastrau si este deschis non-stop.

Lac de Verde

Daca vrei sa evadezi la sfarsit de saptamana intr -un loc verde si retras, dar in acelasi timp in apropiere de Bucuresti, Lac de Verde este alegerea potrivita. Situat la doar o ora de mers cu masina de Bucuresti, intr-un cadru natural deosebit, Clubul de Golf Lac de verde va ofera servicii de cea mai inalta calitate.

Lac de Verde este singurul teren de golf de lux din tara si dispune de 9 gauri. Terenul de golf se ridica la standarde internationale si prezinta un grad ridicat de dificultate. Clubul se afla la 700 de metri altitudine, in Breaza. Clubul gazduieste anual 3 competitii de juniori, precum si cursuri gratuite pentru cei mici pasionati de golf.

Pe langa terenul in aer liber, la Lac de Verde exista si un centru de golf acoperit pentru antrenament sau pentru zilele innorate. Pe langa golf, in complex mai poti practica tenisul, pescuitul sportiv, poti participa la raliuri off road sau plimbari cu ATV-ul si te poti lupta cu prietenii intr-o partida de paintball.

Daca vrei sa inveti din tainele golfului, Lac de Verde iti ofera si cateva cursuri. Pentru 5 cursuri vei plati 70 de euro, pentru 10 clase 165 de euro, iar pentru 15 lectii, 285 de euro. Daca esti insa un jucator de golf innascut si vrei sa iti exersezi tehnicile, pentru o ora de golf vei plati o taxa de 10 euro.

Complexul Lac de Verde se afla in Breza, pe strada Carierei, la numarul 44, iar mai multe detalii poti obtine la numarul de telefon 0244.343.525.

Bucharest Golf Center

De curand, Bucurestiul s-a mai imbogatit cu un club de golf. Situat in Tunari, langa Scoala Americana, clubul ofera atat terenuri pentru practicarea acestui sport, cati si lectii pentru incepatori. Terenul de golf este dotat cu 6 gauri.

Clubul este deshis zilnic de la ora 7 dimineata pana la ultimul client. Daca vrei sa inveti golf, o ora costa 55 de lei, iar un curs de 10 ore costa 450 de lei. Pentru un curs de 20 de ore vei scoate din buzunar 730 de lei. De asemenea, de la club mai poti inchiria si echipamentele speciale practicarii acestui sport.

Golf & Country Club Bucharest

Complexul Golf & Country Club Bucharest a fost conceput pentru a deveni unul dintre cele mai performante cluburi de golf din Europa. Cu o lungime impresionanta si cu un design cu multe obstacole de apa si buncare de nisip, terenul este amenajat incat aici se pot organiza turnee internationale cu jucatori de golf profesionisti. Complexul de golf cuprinde un teren profesionist cu 18 gauri si unul cu 9 gauri pentru antrenament.

Exclusivist si rafinat, Golf & Country Club Bucharest este gandit ca un loc unic de intalnire pentru personalitati din diverse domenii de activitate precum economie, cultura, diplomatie, politica sau sport. Acest club este unul privat, iar persoanele care nu sunt membri vor putea juca golf numai la invitatia unui membru al clubului.

Clubul mai detine si terenuri de tenis, restaurante, sali de conferinta, spa si fitness, dar si locuri special amenajate pentru copii. Golf & Country Club Bucharest se afla la mai putin de cinci km de granita Capitalei, intre Chitila si Buftea.

Simulatoare de golf

Daca nu ai timp si nici buzunarele nu te tin pentru a fi membrul unui club profesionist de golf, exista si varianta “light” a acestui sport: simulatoarele.

Simulatoarele de golf sunt echipamente care permit practicarea jocului de golf, in interior, in timp ce folositi crose si mingi de golf normale, proprii sau inchiriate, in conditiile urmaririi si respectarii normelor si regulilor internationale ale jocului de golf. Terenul de golf este vizualizat in simulator pe un ecran care iti ofera senzatia practicarii jocului de golf pe unele din cele mai celebre terenuri din lume.

Simularea perfecta a traiectoriilor este asigurata prin echipamente de masura si detectie de ultima generatie pentru monitorizarea atit a capului crosei cit si a mingiei dupa impact. Fiecare lovitura este masurata si procesata in timp real si simulata pe ecran.

Inaintea inceperii jocului, jucatorii isi pot exersa si practica tipurile de lovituri: lovituri tee , peste obstacole precum buncare sau apa, in panta, rampa, chipping, putting si asa mai departe. Inainte si dupa executarea loviturii pot fi selectate diferite moduri de vizualizare pentru o orientare mai buna in spatiu si pentru a intregi efectul tridimensional creat.

Cum se joaca

Golful este jocul in care o minge este lovita cu crosa dintr-o zona special amenajata, numita teeing ground, catre o alta zona, care contine o cupa (gaura), zona numita putting green. Scopul jocului este sa duci mingea de pe teeing ground pe green (in cupa steagului) din cat mai putine lovituri. O runda inseamna parcurgerea a 18 green-uri.

Golful este un sport de elita, insa in ultima perioada, in Romania, numarul practicantilor este in crestere. Acest sport implica o anumita tinuta si miscare. Costurile pentru practicare acestui sport sunt destul de mari, iar un echipament complet incepe de la 400 de euro. In Bucuresti exista un magazin specializat in astfel de produse langa aeroportul Otopeni, unul pe Calea Mosilor, Tenis&Golf Mall, si un altul il poti gasi in complexul Lac de Verde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea