De prin lume adunate

#orase magice #speranta de viata

Cinci orase magice in care oamenii traiesc cel mai mult. Te-ai muta aici?

Exista cinci zone din lume, denume drept "Zone Albastre", acolo unde oamenii traiesc cel mai mult decat media globala, avand un numar semnificativ de centenari. Iata care sunt aceste orase:

 

Okinawa, Japonia: este o zona celebra pentru dieta sa bazata pe legume si soia. Acolo traiesc un numar mare de centenari. Locuitorii practica si o forma de meditatie si au o comunitate restransa. 

Sardinia, Italia: aceasta zona are o rata ridicata de barbati centenari. Dieta lor mediteraneana, bogata in legume, fructe si cereale integrale, precum si consumul moderat de vin, sunt considerate factori cheie.

Loma Linda - SUA: o comunitate de adventisti de ziua a saptea traieste in medie cu 10 ani mai mult decat ceilalti americani. Ei urmeaza o dieta vegetariana, evita alcoolul si tutunul.

Peninsula Nicoya, Costa Rica: locuitorii din aceasta zona au cele mai mari sanse din lume de a atinge varsta de 90 de ani. Dieta lor este bogata in fructe, legume si cereale integrale. 

Ikaria, Grecia: acolo ratele de boli cardiovasculare si dementa sunt mult mai scazute decat in restul lumii. Dieta lor consta in exercitii fizice regulate si un somn adecvat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea