De prin lume adunate

#semnificatie simboluri # simboluri de Craciun #craciun

Ce semnifica cele mai comune simboluri ale Craciunului. Tu stiai asta despre clopotei sau lumanari?

Te-ai intrebat vreodata de ce atarna oamenii ghirlandele in pomul de Craciun sau cum au devenit bastonasele din zahar sinonime cu sarbatorile de iarna? Desi aceste decoratiuni de sarbatori se gasesc in orice casa, putini sunt cei care stiu ce simbolizeaza fiecare. Iata care sunt semnificatiile celor mai comune simboluri ale Craciunului.

 

Stele

Steaua de Craciun (pe care multa lume o pune in varful bradului) simbolizeaza steaua din Betleem care, potrivit povestii biblice, i-a calauzit pe cei trei magi catre pruncul Iisus. Steaua este, de asemenea, semnul ceresc al unei profetii implinite cu mult timp in urma si speranta luminoasa pentru omenire.

Lumanari

Umanarile, care sunt privite ca o oglinda a luminii stelelor, sunt, de asemenea, un simbol care reprezinta steaua din Betleem. Inainte de a fi inventate luminile electrice pentru pomul de Craciun, familiile foloseau lumanari pentru a lumina bradul. Atentie! Nu folosi niciodata lumanari naturale pe care sa le aprinzi, deoarece pericolul de incendiu este urias.

Cadouri cu funda

Cei trei magi care si-au adus darurile pentru a onora nasterea lui Iisus au inspirat conceptul de a oferi cadouri in timpul sarbatorii. Potrivit Noului Testament al Bibliei crestine, Melchior, Baltazar si Gaspar au adus daruri de aur, tamaie si smirna pentru pruncul Iisus.

O panglica este legata in jurul unui cadou pentru a reprezenta modul in care oamenii ar trebui sa fie cu totii legati in legaturi de unitate si bunavointa in timpul sarbatorilor.

Culorile rosu si verde

Culoarea rosie este folosita de Craciun pentru a reprezenta sangele lui Iisus atunci cand a murit pe cruce.  

Culoarea verde semnifica lumina si viata vesnica. Pe vremuri, poporul roman isi decorau casele cu ramuri vesnic verzi in timpul Anului Nou, iar bradul simboliza viata in timpul iernii.  

Clopotei

Clopoteii anunta sosirea sezonului si nasterea lui Iisus. In prezent insa, sunetul clopotelelor ne duce cu gandul la sania lui Mos Craciun.

Bastonasele de zahar

Bastonasele de zahar sau “Candy Canes” reprezinta forma unui baston folosit de magi in drumul spre Iisus. Dunga rosie reprezinta sangele, sacrificiul lui Hristos, iar albul reprezinta puritatea sa.

Coronita de Craciun

Coronita de Craciun este un simbol circular, nesfarsit, al iubirii vesnice si al renasterii. De asemenea, reprezinta nemurirea, fiind confectionata din crengi de brad care sunt vesnic verzi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea