De prin lume adunate

#ce mancau sotii ceausescu #sotii ceausescu # masa sarbatori #ceausescu

Ce mancau sotii Ceausescu de Sarbatori. Bucatareasa familiei se ocupa de tot

Nicolae si Elena Ceausescu imparteau o pasiune comuna pentru gastronomia traditionala romaneasca, fapt ce se reflecta in meniul lor simplu, pregatit cu grija de o bucatareasa speciala.

Cu obiceiuri specifice sarbatorilor, cuplul prezidential comunist respecta intotdeauna anumite traditii culinare. Piftia, sarmalele, salata de boeuf si puiul la ceaun erau nelipsite din meniul festiv. Nicolae si Elena Ceausescu aveau preferinte distincte in materie de mancare si acordau o atentie deosebita gustului preparatelor pe care le consumau.

Meniul, cu preparate traditionale, era pregatit cu o zi inainte de Craciun si era pentru 8-15 persoane, fiind orchestrat de o bucatareasa specializata.

In privinta bauturilor, masa prezidentiala includea vin alb si tuica de prune fiarta si indulcita. Preferintele Elenei Ceausescu in privinta bauturilor erau indreptate catre optiuni mai dulci, potrivite pentru gustul femeilor.

”Lui Nicolae Ceausescu ii mai placeau in special preparatele traditionale din peste, ciorba de peste, plachia si saramura, marea lui pasiune fiind sarmalele. De baut, se bea vin alb si tuica de pruna, fiarta si indulcita. Tanti Lenuta mai bea bauturi dulci, pentru femei, dar nu se imbata. Cam asta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversari sau la Revelion.

Multi oameni chiar credeau ca Ceausescu merita tot ceea ce este mai bun prin gospodarii: sunculite proaspat afumate, carnati condimentati, carne de porc, branzeturi”, a scris Mihaela M. Ceausescu, nepoata familiei Ceausescu, in volumul ”Nu regret, nu ma jelesc, nu strig”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea