Terapii alternative

# ulei de jojoba # infectii bacteriene #remedii naturiste #ingrijire piele #ingrijire par #jojoba

Uleiul de jojoba si beneficiile miraculoase pentru piele

Benefic pentru piele, par si unghii, uleiul de jojoba este un ulei natural extrem de benefic. Este bogat in vitamine si antioxidanti puternici care ajuta la hidratarea pielii, dar si la prevenirea infectiilor. Este recomandat tuturor tipurilor de piele.
 

Ce este uleiul de jojoba


Uleiul de jojoba este un produs natural, care poate fi folosit pentru orice parte a corpului. Este extrem de benefic pentru piele, par, cuticule sau indepartarea machiajului. Hraneste pielea in profunzime si are si proprietati antibacteriene si antifungicide. Este ideal pentru tratarea infectiilor cu bacterii, precum stafilococ sau candida.

Uleiul de jojoba este insa un produs special, care contine substante foarte puternice. De altfel, uleiul de jojoba nu este clasificat ca un ulei, ci ca un ester de ceara. Esterul de ceara este un produs asemanator uleiului produs de pielea umana. Atunci cand este aplicat pe piele, uleiul de jojoba este confundat cu sebumul produs de piele, fiind astfel mult mai usor de absorbit. Regleaza productia de sebum, iar rezultatul este o piele moale, catifelata si stralucitoare.
 

Originea uleiului de jojoba


Uleiul de jojoba provine din extractul de seminte din arborele de jojoba. Acest arbore este originar din Arizona, California si Mexic. Insa, cel mai mult ulei de jojoba este importat din Israel si Argentina. Deoarece necesita mult timp de crestere, dezvoltare si procesare, uleiul de jojoba este destul de costisitor.

De asemenea, uleiul de jojoba are o durata de viata mare. Daca este depozitat in locuri racoroase, departe de lumina directa a soarelui, uleiul de jojoba nu rancezeste si isi pastreaza proprietatile benefice. Uleiul de jojoba nu contine trigliceride, care favorizeaza procesul de deteriorare.
 

Beneficiile uleiului de jojoba


Uleiul de jojoba este unic in lume. Nu este compus din grasimi, ci din ceara lichida, avand proprietati extraordinare de lubrifiere. Contine vitamina E, vitamina C, complexul de vitamine B, cantitati mari de antioxidanti, crom, minerale, zinc, cupru, sulf si cobalt.

Intra extrem de rapid in piele, datorita compozitiei similare cu cea a uleiurilor proprii pielii. In plus, nu va lasa un aspect gras si neplacut la atingere. Hidratarea se pastreaza timp indelungat, iar senzatia este exotica, luxurianta. Hraneste excelent orice tip de piele si previne deshidratarea acesteia. Il poti folosi pe intreg corpul, fiind un ulei tonic, emolient si hidratant.

Beneficiile uleiului de jojoba pentru corp. Uleiul de jojoba ingrijeste toate tipurile de piele: matura, sensibila, uscata sau grasa. Echilibreaza secretiile de sebum si nu astupa porii. Are o concentratie de iod de peste 80%, de aceea este perfect pentru a dezinfecta, a cicatriza si a grabi vindecarea ranilor, zgarieturilor sau iritatiilor.

Beneficiile uleiului de jojoba pentru ten. Uleiul de jojoba confera suplete si atenueaza ridurile de expresie din jurul ochilor si gurii. Lasa tenul catifelat si hidratat si ofera si o senzatie de delicatete.

Beneficiile uleiului de jojoba pentru par si scalp. Uleiul de jojoba inlatura matreata si previne aparitia acesteia si are si proprietati antiinflamatorii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare