Terapii alternative

#sanatate #acupunctura #terapii alternative

Ce poti trata cu acupunctura

Acupunctura este o terapie care, desi este adesea ignorata in tara noastra, are efecte benefice asupra mintii si corpului. Acupunctura imbunatateste calitatea vietii si te ajuta sa ai un corp mai sanatos, dupa numai cateva sedinte. Aceasta iti echilibreaza functiile organismului, te ajuta sa te relaxezi si sa ai o energie pozitiva.

Iata cateva dintre beneficiile acupuncturii.

Acupunctura reduce durerea

Durerea acuta sau cronica poate fi tratata cu usurinta cu ajutorul acupuncturii, inca de la prima sedinta. Artrita, durerile de gat, de spate, durerile musculare, cele menstruale, migrenele sau durerile provocate de entorse vor disparea treptat, cu ajutor a cateva sedinte de acupunctura.

Acupunctura grabeste vindecarea

Daca ai vreo rana sau ai fost supus unei interventii chirurgicale, nu este nicio indoiala ca poti grabi vindecare cu ajutorul acupuncturii. Specialistul este cel care va decide de cateva sedinte de acupunctura ai nevoie, in functie de gravitatea operatiei sau a ranii.

Acupunctura iti aduce echilibrul emotional

Tristestea, anxietatea, frustrarea sau depresia sunt probleme care pot fi indepartate cu numai cateva sedinte de acupunctura. Este suficient ca specialistul in acupunctura sa gaseasca acele puncte care au legatura cu centri nervosi responsabili de aceste stari si sa elibereze tensiunea.

Acupunctura trateaza problemele respiratorii

Alergiile, astmul, sinuzita sau rinita sunt boli care au fost tratate adesea cu ajutorul acupuncturii. Este adevarat ca in acest sens nu sunt suficinete doar trei sedinte pentru o recuperare completa, insa daca ai rabdare si nu ratezi nicio sedinta, cu siguranta sansele ca tratamentul sa aiba succes sunt foarte mari.

Acupunctura trateaza insomnia

Insomnia si alte probleme ale somnului sunt adesea abordate de specialistii in acupunctura. Insomnia este cauzata de stres, durere si dezechilibre hormonale, iar acupunctura va incerca sa trateze, in prima faza, aceste probleme. De foarte multe ori, pacientii care se supun tratamentelor de acupunctura, sustin ca inca dupa prima sedinta, indiferent de ceea ce trateaza, dorm mult mai bine si se trezesc mai odihniti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare