Terapii alternative

#nervozitate #caderea parului #frunze de nuc # beneficii nuc

Beneficii multiple cu frunze de nuc

Fie ca va cade excesiv parul, ca suferiti de hipoglicemie, de dureri reumatice, gingivita, dureri de gat, bolie de piele, frunzele de nuc, considerate o adevarata „farmacie verde”, reprezinta solutia ideala.

Sezonul de vara este unul propice pentru a culege frunze de nuci. Astfel, le puteti folosi in scopuri terapeutice pe tot parcursul anului. Iata cateva dintre afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul acestora.

Afectiuni ale pielii

Frunzele de nuc au proprietati dezinfectante, cicatrizante si astringente care ajuta la tratarea unui numar mare de afectiuni dermatologice.

Eczeme. Pentru tratarea eczemelor se prepara un decoct din 30-40 de grame de frunze la un litru de apa. Se fierbe un sfert de ora, se raceste si se spala locul afectat.

Rani si ulceratii. Pentru tratarea ranilor si ulceratiilor se prepara un decoct din trei-patru linguri cu frunze la 250 ml de apa. Se fierb cinci-zece minute, se strecoara si se fac bai locale.

Acnee. Acneea poate fi tratata cu o infuzie concentrata din doua-trei linguri cu frunze la 250 ml de apa. Solutia se strecoara, se lasa la racit si se aplica apoi pe piele cu ajutorul unor comprese.

Tulburari digestive

Ceaiul din frunze de nuc este foarte eficient si in tulburarile digestive, actionand ca antidiareic si inlaturand inflamatiile acute ale intestinului. Se prepara o infuzie cu o lingurita cu frunze, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita. Se lasa acoperita zece minute, se strecoara si se consuma doua cani pe zi. Infuzia este indicata si in alte afectiuni gastrointestinale, precum gastritele sau enteritele.

Caderea parului

O alternativa des utilizata de reprezentantele sexului frumos impotriva caderii parului este infuzia cu frunze de nuc. Datorita substantelor active pe care le contin (uleiul volatil, vitamina C, minerale, iuglona, tirozina), acestea regenereaza parul si il ajuta sa devina mai bogat si mai sanatos. Infuzia poate fi folosita si pentru a capata o nuanta aramie si stralucitoare a parului. Infuzia se pregateste din 500 g frunze la 1-2 litri de apa, se adauga in apa de baie sau se foloseste pentru clatirea parului.

Nervozitate

Un alt beneficiu al intrebuintarii frunzelor de nuc este combaterea nervozitatii, datorita efectelor calmante ale acestora.Unul dintre remediile recomandate de medicii naturişti este fiertura din frunze de nuc, unde aproximativ 300 g frunze proaspete se fierb în 5 l de apă. Decoctul este turnat apoi în apa de baie, iar efectul relaxant si liniştitor apare repede asupra organismului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare